Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκλογές 2023Αρετή Ντάφη "Νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να μάθετε περισσότερα στοιχεία...

Αρετή Ντάφη “Νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να μάθετε περισσότερα στοιχεία για εμένα!”

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Αρετή Ντάφη “Νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να μάθετε περισσότερα στοιχεία για εμένα!”

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να μάθετε περισσότερα στοιχεία για εμένα!

Από μικρό κορίτσι με ενέπνεε η ενασχόληση με τα κοινά εστιάζοντας στην θέσπιση και προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  όραμα για ένα καλύτερο μέλλον με αξίες και καλύτερες προοπτικές.

Στη πορεία των εφηβικών μου χρόνων το ενδιαφέρον στράφηκε στην επιχειρηματικότητα όπου και  αποφοίτησα αργότερα από τη σχολή Οικονομικών Επιστημών στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Εκεί συνέχισα και ολοκλήρωσα το Μεταπτυχιακό μου  με τίτλο ” Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και Ψηφιακό Μάρκετινγκ “.

Στα πλαίσια των σπουδών μου, επιλέχθηκα σε προγράμματα συνεργασίας με το γερμανικό ίδρυμα Hochshule Karlsruhe με θέμα τις καινοτόμες ιδέες και  την επιχειρηματικότητα.

Η μεγάλη μου αγάπη για τη γαλλική γλώσσα μου έδωσε το κίνητρο να συμμετάσχω στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus όπου και παρακολούθησα μαθήματα στο γαλλικό πανεπιστήμιο  Université de lile Science et technologie.

Έχοντας ως πρότυπο τη μητέρα μου πρόσφατα αποφοίτησα από την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ( Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής Και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ) και εν συνεχεία παρακολούθησα επιμόρφωση στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Επιπροσθέτως στη πορεία αυτών των χρόνων απέκτησα πτυχία Αγγλικής γλώσσας επιπέδου C2, Γαλλικής γλώσσας και Πιστοποιητικό πληροφορικής.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι, από την άλλη πλευρά,  η πατρική φιγούρα της οικογένειας μου με ενέπνευσε να ξεκινήσω τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα σε λογιστική εταιρεία φτάνοντας στο παρόν όπου εργάζομαι στο  λογιστήριο ενός ομίλου εταιρειών που ασχολείται φωτοβολταϊκά έργα και δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Κλείνοντας, ξέρω πολύ καλά τι θα πει να αγωνιάς για το παρόν και το μέλλον της επαγγελματικής σου αποκατάστασης!

Ξέρω τι θα πει να κυνηγάς τα όνειρα σου!

Για αυτό είμαι εδώ, για να αγωνιστώ μαζί σας και να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις με νέες ιδέες και προτάσεις για το Δήμο μας, για το μέλλον μας, για να κάνουμε το όραμα πράξη!

Η ποιότητα ζωής βρίσκει δικαίωση στην καθημερινότητα των νέων;

Η  Καστοριά αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια μια ραγδαία άνοδο ανεργίας και ειδικότερα την ανεργία των νέων.

Οι νέοι πλέον  αντιμετωπίζουν τα κατάλοιπα μιας ουσιαστικής οικονομικής κρίσης με  αντίκτυπο στις αξίες της ζωής τους.

Τα αποτελέσματα της αν μη τι άλλο δημιουργούν συνέπειες στη ψυχολογία καθώς και σχετίζονται με τον βαθμό αισιοδοξίας ή καταθλιπτικής συμπτωματολογίας.

Άμεσο  αντίκτυπο δημιουργεί στις εργασιακές τους προσδοκίες  και την αυτοεκτίμηση.
Οι νέοι  προσφεύγουν σε εποχιακές εργασίες και όχι μόνο!

Προβληματισμένοι για τα κίνητρα της εργασίας  αλλά και σκεπτόμενοι  το μέλλον τους, η  φυγή σε άλλη πόλη ή για το εξωτερικό μοιάζει να είναι ιδανική λύση.

Η ατομική αβεβαιότητα και η δυσχερής και συχνά επώδυνη καθημερινότητα είναι η συνέπεια της πολυσχιδούς κρίσης που βιώνουμε όλοι μας.

Και αυτό βέβαια θα έπρεπε να μας προβληματίζει, γιατί μια πόλη χωρίς νεολαία που οδηγεί;

Οραματιζόμαστε λοιπόν έναν δήμο που θα μας ενδυναμώνει  δημιουργώντας εργασιακές συνθήκες, δίνοντας ευκαιρίες για επιστροφή στην πόλη μας και θα μας υποστηρίζει.

Θα μας εμπιστεύεται και θα μας ενισχύει τις πρωτοβουλίες, τις καινοτόμες ιδέες, τη δυναμική ψυχή και το φιλελεύθερο, ανεξάρτητο, ατίθασο και δημιουργικό πνεύμα μας.

Όπως έλεγε ένας απο τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, ο Οδυσσέας  Ελύτης “Τα τρία Τ της επιτυχίας είναι: Ταλέντο, Τόλμη, Τύχη”

Ετσι λοιπόν έχουμε την ικανότητα, έχουμε τη θέληση, είμαστε δυνατοί για να αντιστρέψουμε την πολύμορφη κρίση (πολιτική, κοινωνική, οικονομική, πολιτισμική, ηθική) και  να αλλάξουμε το τόπο μας.

Για εμάς!


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments