Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΜέτρα στήριξης 8 εκατομμυρίων ευρώ για τον κλάδο της γούνας στη Δυτική...

Μέτρα στήριξης 8 εκατομμυρίων ευρώ για τον κλάδο της γούνας στη Δυτική Μακεδονία

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Μέτρα στήριξης 8 εκατομμυρίων ευρώ για τον κλάδο της γούνας στη Δυτική Μακεδονία

Μαρία Αντωνίου: «Μέτρα στήριξης 8 εκατομμυρίων ευρώ για τον κλάδο της γούνας στη Δυτική Μακεδονία»

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα είχε η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων του κλάδου της γούνας, που τα τελευταία χρόνια πλήττονται από μια σειρά εξωγενών κρίσεων. Η Μαρία Αντωνίου παρουσίασε στον Υπουργό Ανάπτυξης την υφιστάμενη κατάσταση στον εν λόγω κλάδο, ενώ παράλληλα ανέπτυξε τις προτάσεις της προς την κατεύθυνση της ανάκαμψής του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε μέτρα στήριξης του κλάδου της γούνας στη Δυτική Μακεδονίας ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, που θα διατεθούν στον πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου Ανάπτυξης «2ος κύκλος: Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας, που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν».

« Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον νέο Υπουργό Ανάπτυξης, τον καλό μου φίλο Κώστα Σκρέκα για το ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκριση να συζητήσουμε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα για την περιοχή μας, την κρίση που υφίσταται ο κλάδος της γούνας. Το προσωπικό ενδιαφέρον άλλωστε του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Καστοριά μας, τη Δυτική Μακεδονία και τον επιχειρηματικό κλάδο ήταν και παραμένει αμείωτο. Στη νέα τετραετία διακυβέρνησης που έχει ξεκινήσει, θα εργαστώ με κάθε πρόσφορο μέσο για την ανάδειξη των καίριων και ζωτικών θεμάτων του τόπου μας, με στόχο την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων για την εξασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τους συμπολίτες μου, πάντα με γνώμονα την προοπτική, την ανάπτυξη και την ευημερία», δήλωσε η Μαρία Αντωνίου.

Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις για την ένταξη στη συγκεκριμένη δράση του Υπουργείου ξεκίνησαν σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023, υποβάλλονται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, στο σύνδεσμό https://www.ependyseis.gr και η περίοδος υποβολής λήγει την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023 και ώρα 1:00μ.μ.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (Ε.Π.Α.) και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας: 5.8 – «Ενίσχυση των επιχειρήσεων για αύξηση της εξωστρέφειας στις εθνικές και διεθνείς αγορές».

Η ενίσχυση για τις επιχειρήσεις του κλάδου γούνας και συναφών ειδών θα καλύψει, με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης, μελλοντικές λειτουργικές δαπάνες και αγορές πρώτων υλών προκειμένου να εξασφαλιστεί μέρος της απαιτούμενης ρευστότητας για την συνέχιση των οικονομικών δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων.

Ωφελούμενες είναι οι επιχειρήσεις του κλάδου της γούνας, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή και το μέγεθος της επιχείρησης, που νομίμως λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στη Δυτική Μακεδονία και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι την 14.03.2022 (ημερομηνία έναρξης των κυρώσεων) και δεν έχουν ενταχθεί στην Πράξη «Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν». 


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments