Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκλογές 2023Είναι καιρός να συνεχίσω την εξομολόγηση με σκοπό να σας ενημερώσω και...

Είναι καιρός να συνεχίσω την εξομολόγηση με σκοπό να σας ενημερώσω και να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Είναι καιρός να συνεχίσω την εξομολόγηση με σκοπό να σας ενημερώσω και να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου.

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ 2η

Νομίζω είναι καιρός να συνεχίσω την εξομολόγηση με σκοπό να σας ενημερώσω και να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου.

Όπως είπαμε στο πρώτο σημείωμα δεν περιμένετε μαγικές λύσεις στην προεκλογική περίοδο γιατί πέρα απ’ όσα ακούτε και βλέπετε είστε σκεπτόμενοι πολίτες που σταθμίζετε τα τεκταινόμενα και θα διαμορφώσετε την κρίση και απόφασή σας με βάση τα συμφέροντά σας.

Ακούω και διαβάζω διαρκώς αυξανόμενη κριτική από τα άλλα κόμματα και περισσότερο από τους δημοσιογράφους για διάφορες θέσεις του ΠΑΣΟΚ που εκφράζονται κυρίως από τον εκλεγμένο από τα μέλη και φίλους του κινήματος Πρόεδρό μας Νίκο Ανδρουλάκη. Μέχρι πρότινος μας κατηγορούσαν ένθεν και ένθεν ότι «ψηφίζοντας Ανδρουλάκη θα βγει Μητσοτάκης ή Τσίπρας» ανάλογα με την προέλευση της κατηγορίας. Στη συνέχεια μας κατηγόρησαν για «άγνωστο Χ». Αργότερα μας θέλαν και οι δύο επίδοξοι πρωθυπουργοί και τελευταία μας αποκλείουν γιατί λένε δεν τους ταιριάζουν οι θέσεις μας. Φαίνεται πως είμαστε σοβαρό εμπόδιο για την αυταρχική άσκηση της εξουσίας από τα δημοσκοπικά «κυβερνητικά» κόμματα. Μάλλον μας υποτιμούν ως πολίτες. Δεν έχουμε εμείς κρίση ν’ αξιολογήσουμε αυτά που ακούμε και διαβάζουμε αλλά πρέπει να περιμένουμε τους «καθοδηγητές» πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Έτσι για το βασικό ερώτημα με ποιόν θα συνεργαστούμε. Η απάντηση είναι απλή. Ο πρόεδρος τη φώναξε πολύ δυνατά. Ελάτε να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε στα προγράμματα μας τόσο για την ακολουθητέα κυβερνητική πολιτική όσο και για τα πρόσωπα που θα την υλοποιήσουν. Δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές υπέρ των πολλών για κοινωνική δικαιοσύνη και ισορροπία παντού. Δείτε τις 12 Προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για ένα σύγχρονο κράτος στο pasok.gr και κρίνετε.

Εμείς έχουμε θέσεις και διεκδικούμε την ψήφο σας γι αυτές και όχι για την επιθυμία των κομμάτων που κυβέρνησαν δέκα οκτώ (18) χρόνια την τελευταία εικοσαετία και την οδήγησαν τη χώρα και ιδιαίτερα την Καστοριά στην κατάσταση που όλοι βιώνουμε. Δεν έκαναν ΚΑΝΕΝΑ έργο υποδομής αλλά πυροτεχνήματα τα οποία έσβησαν γρήγορα και αλληλοκατηγορούνται για το ποιος είναι υπεύθυνος. Εμείς αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια (2009-2011) σε εθνικό επίπεδο κάναμε θεσμικές παρεμβάσεις καθοριστικές με κορυφαίες την ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το Open.gov και στην Καστοριά μεταξύ άλλων Το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο που πέρα από τον υψηλό συμβολισμό λειτουργεί και προσφέρει ποικιλότροπα στον τόπο μας. Πνευματικά, Πολιτικά, Πολιτιστικά και οικονομικά.

Αξίζει τον κόπο να θυμίσω και το τι έκανε το ΠΑΣΟΚ τόσο στη χώρα όσο και στην Καστοριά από το 1981 μέχρι το 2004 (μείον 1989-1993) που κυβέρνησε.

Όλοι και ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι ξέρουμε ότι το ΠΑΣΟΚ και άλλαξε το ρου της ιστορίας της Χώρας. Σε κοινωνικό, οικονομικό επίπεδο και υποδομές. Τι να θυμηθώ; Τον συνδικαλιστικό νόμο; Το νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ, την αποποινικοποίηση της μοιχείας, τον πολιτικό γάμο, τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα; Την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) που διασφάλιζε ο εισόδημα και την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων; Το ΕΣΥ; Το ΑΣΕΠ, την ένταξη των ενστόλων στις Πανελλαδικές εξετάσεις; Τα ολυμπιακά έργα και τις υποδομές που δημιουργήθηκαν με αυτή την αφορμή (πχ Γέφυρα Ρίο – Αντίριο, Εγνατία κ.α.) Μην ξεχάσουμε και τα δυο χρόνια 2009-2011 που κυβέρνησε το ΠΑΣΟ την τελευταία εικοσαετία καθιέρωσε τη Διαύγεια και το open gov τα αποτελέσματα των οποίων είναι έντονα ορατά σήμερα.

Στην Καστοριά τα κέντρα υγείας , Κέντρο χρονίων παθήσεων, ΤΕΙ, οδικό δίκτυο – συνδετήριος Εγνατίας, αναβάθμιση του αεροδρομίου να δέχεται διεθνείς πτήσεις και ένα σωρό μικρότερες παρεμβάσεις που έδωσαν στην Καστοριά Ανάπτυξη Οικονομική, καλύτερη ποιότητα ζωής και άνοδο του πολιτιστικού επιπέδου από την λειτουργία των ΤΕΙ.

Ακούω συνέντευξη υποψηφίου/ας του κυβερνητικού κόμματος και ανάμεσα στα άλλα είπε ότι για να λύσει τα προβλήματα του νομού κάνει «χαρτογράφηση « αυτών που « δεν έγινε ποτέ ως τώρα». Αναρωτιέμαι ποιος κυβερνάει τη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Επίσης υποψήφιου/ας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι τα αναπτυξιακά έργα που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ αν τα άφηνε να εξελιχθούν η κυβέρνηση θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Ποια έργα; Σε ποιους απευθύνονται; Σας κούρασα όμως . Σταματάω εδώ για την ώρα. Θα επανέλθω όμως…


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments