Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΕλληνική Ομοσπονδία Γούνας: Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Με Σκοπό Την Υλοποίηση Έρευνας Πάνω...

Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας: Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Με Σκοπό Την Υλοποίηση Έρευνας Πάνω Στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση Ατόμων Με Αυτισμό Με Τη Χρήση Γουνοδερμάτων

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας: Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Με Σκοπό Την Υλοποίηση Έρευνας Πάνω Στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση Ατόμων Με Αυτισμό Με Τη Χρήση Γουνοδερμάτων

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας με θέμα «Χρήση των Γουνεδερμάτων στο πλαίσιο της αισθητηριακής Ολοκλήρωσης Ατόμων με Αυτισμό».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 30.000,00 €. Συμβαλλόμενοι στη Σύμβαση είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας.

Βασικός στόχος της παρούσας σύμβασης είναι η εκπόνηση επιστημονικής έρευνας ώστε να μελετηθεί το πώς η χρήση γουνοδερμάτων μπορεί να συντελέσει στην αισθητηριακή ολοκλήρωση ατόμων με αυτισμό, προσφέροντας από τη μια στα άτομα με αυτισμό αισθητηριακές εμπειρίες που θα συμβάλλουν στην οργάνωση του κεντρικού νευρικού συστήματος, έτσι ώστε να αντιδρούν και να χρησιμοποιούν το σώμα τους με οργανωμένο και προσαρμοστικό τρόπο απέναντι στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και από την άλλη, να συμβάλλει στη θετική εικόνα απέναντι στον κλάδο της εκτροφής και της γουνοποιίας, αναδεικνύοντας μια διαφορετική θεώρηση του προϊόντος της γούνας.

Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του έργου θα προσδώσει η συνεργασία της ομάδας έργου με την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Καστοριάς καθώς και με την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Κοζάνης.

Η εμπειρία των δύο φορέων στην αντιμετώπιση περιστατικών αυτισμού θα συνδράμει απόλυτα στην αποτελεσματικότητα αυτής της προσπάθειας.

Η υλοποίηση του ερευνητικού έργου προβλέπεται να έχει διάρκεια 9 μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης, ενώ το φυσικό αντικείμενο θα ολοκληρωθεί σε 3 φάσεις. Στην 1η φάση θα αποτυπωθεί αναλυτικά η επίδραση της χρήσης των γουνοδερμάτων στα άτομα με αυτισμό, στη 2η φάση θα γίνει η πιλοτική χρήση του εξοπλισμού αισθητηριακής ολοκλήρωσης και στην 3η φάση θα παραχθούν συμπεράσματα αναφορικά με την επίδραση των γουνοδερμάτων στη συμπεριφορά και την ικανότητα εκπαίδευσης ατόμων με αυτισμό.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, την Αντιπεριφερειάρχη Μεταποίησης, Επιχειρηματικότητας και Ισότητας Ευφροσύνη Ντιό και την Περιφερειακή Αρχή για την έγκριση της πρότασης και την Επιστημονική Συνεργάτιδα της Ε.Ο.Γ. Δρ. Χριστίνα Ευαγγέλου για τη σύνταξη της πρότασης.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments