Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΕκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου "Ο Ποιητής εις την Πόλιν, Αθανάσιος Χριστόπουλος"

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου “Ο Ποιητής εις την Πόλιν, Αθανάσιος Χριστόπουλος”

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου “Ο Ποιητής εις την Πόλιν, Αθανάσιος Χριστόπουλος”

Στην έκδοση περιλαμβάνεται CD με μελοποιημένα ποιήματα του Χριστόπουλου από τον Νικηφόρο Καντουνιάρη, τα οποία παρέμεναν στην αφάνεια καθώς είχαν γραφτεί στην Παλαιά Μέθοδο σημειογραφίας της βυζαντινής μουσικής, μέχρι τη στιγμή που ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης, καλλιτεχνικός Διευθυντής του «Εν Χορδαίς» συνεργάστηκε με τον Όμιλο «Μύησις». Έτσι η μελοποίηση μεταγράφεται, «εξηγείται», για πρώτη φορά για να προκύψει η ηχογράφηση δώδεκα από τα τραγούδια.

Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022. Για το βιβλίο μίλησαν οι συγγραφείς του: Γιάγκος Ανδρεάδης, Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου Θωμάς Αποστολόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΚΠΑ Κυριάκος Καλαϊτζίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καλλιτεχνικός Διευθυντής «Εν Χορδαίς» Ρωμύλος Μαντζούρας, Ιστορικός

Στην εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, συμμετέχουν το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών και Δρώμενων της «Μυήσεως» παρουσιάζοντας χορούς από την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους:

Ιωάννης Ζορπίδης: Ούτι Κώστας Πλούσιος: Κρουστά Γεωργία Παλαπαΐδου: Τραγούδι Ηλίας Τσακλίδης: Τραγούδι Επίσης, τραγοπυδάει και η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ι.Μ. Καστοριάς «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης»

Περισσότερες πληροφορίες: https://myhsis.gr/tag/athanasios-chri… email: [email protected]


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments