Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΕνας πανέμορφος και μοναδικός προορισμός στη Δυτική Μακεδονία, αποτελεί και ο αρχαιότερος...

Ενας πανέμορφος και μοναδικός προορισμός στη Δυτική Μακεδονία, αποτελεί και ο αρχαιότερος λιμναίος οικισμός της Ευρώπης, στο Δισπηλιό της ΠΕ Καστοριάς.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ένας πανέμορφος και μοναδικός προορισμός στη Δυτική Μακεδονία, αποτελεί και ο αρχαιότερος λιμναίος οικισμός της Ευρώπης, στο Δισπηλιό της ΠΕ Καστοριάς.

Η πιστή αναπαράσταση των ξύλινων και καλαμένιων καλυβών της προϊστορικής περιόδου του 5000 π.Χ. καθιστά το λιμναίο οικισμό μοναδικό στο είδος του.

Στη σκιά του χιονισμένου Βιτσίου, στις όχθες της Ορεστίδος, ο αείμνηστος καθηγητής Χουρμουζιάδης συνεχίζοντας τη δουλειά του πρόσφατα εκλιπόντος καθηγητή Μουτσόπουλου, αποκάλυπτε πήλινα σκεύη, λίθινα εργαλεία και τις βάσεις περισσοτέρων από 1000 πασσάλους, στους οποίους στερέωναν οι προιστορικοί Έλληνες την κοινωνία τους.

Άψογη η ξενάγηση που προσφέρουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας του Δήμου Καστοριάς στον οικισμό ενώ εξαιρετικό και το φαγητό που μπορεί να γευτεί ο επισκέπτης στο ταβερνάκι που είναι στην αυλή του.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments