Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΓρεβενάΠαρουσίαση στα Γρεβενά του 1ου Σχεδίου της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ)...

Παρουσίαση στα Γρεβενά του 1ου Σχεδίου της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) του Γεωπάρκου Γρεβενών-Κοζάνης

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Παρουσίαση στα Γρεβενά του 1ου Σχεδίου της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) του Γεωπάρκου Γρεβενών-Κοζάνης

Παρουσίαση σήμερα στα Γρεβενά του 1ου Σχεδίου της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) του Γεωπάρκου Γρεβενών-Κοζάνης με τους προτεινόμενους στόχους και προτεραιότητες και έναρξη της διαβούλευσης για τη διαμόρφωση της Στρατηγικής και την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την υλοποίησή της, μέσω της υποβολής προτάσεων από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σημαντική η παρουσία φορέων, συλλογικοτήτων αλλά και επαγγελματιών στη σημερινή συνάντηση αλλά ακόμη πιο σημαντική η συζήτηση που ακολούθησε διανθισμένη με ιδέες, προτάσεις και εμπειρίες από τους συμμετέχοντες που ευελπιστούμε να γίνουν δομημένες προτάσεις στην επίσημη διαβούλευση που ξεκινά άμεσα.

Η παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου έγινε από τον συνάδελφο Panagiotis Ptochoulis – παρουσία της Περιφερειακής Αρχής, Αντιπεριφερειαρχών και στελεχών της Διαχειριστής Αρχής – ως εκπρόσωπος της ΑΝΚΟ, που είναι και ο Συντονιστής Φορέας του Γεωπάρκου Γρεβενών – Κοζάνης, το οποίο συγκαταλέγεται, πλέον, στο παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO https://globalgeoparksnetwork.org/?page_id=81 μετά από επίμονες, χρονοβόρες και ενίοτε επίπονες προσπάθειες.

Στην πολύ ουσιαστική συζήτηση που ακολούθησε της παρουσίασης του επιχειρησιακού σχεδίου ξετυλίχτηκε, σ’ ένα συγκινητικό παράλληλα κλίμα, όλη η προσπάθεια που προηγήθηκε από τους επιστήμονες γεωλόγους της Ομάδας της κας. Αννας Ράσσιου, της “ψυχής” του Γεωπάρκου όπως επανειλημμένα τονίστηκε από όλους, οι οποίοι αφιέρωσαν σημαντικό χρόνο από την ζωή τους στην ανάδειξη του Γεωπάρκου αλλά και στην αποτελεσματική συνεργασία με την ΑΝΚΟ, ως συντονιστής φορέας, που επιμελήθηκε την προετοιμασία και υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας του Γεωπάρκου στην UNESCO.

Ακολούθησε η αποτελεσματική συνεργασία με την Περιφέρεια και την Διαχειριστική Αρχή ώστε αυτή η προσπάθεια να πάρει σάρκα και οστά εντασσόμενη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας και να αποδώσει στην πράξη πλέον στην τοπική οικονομία και στην κοινωνία την αξία ενός Μνημείου Παγκόσμιας Μοναδικότητας. Ενα Μνημείο που θα έχει την φέρουσα ικανότητα να αποτελέσει ένα νέο παραγωγικό πόλο που θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην παραγωγή και ανάδειξη προιόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, με αναφορά (brand) στο Γεωπάρκο Γρεβενών – Κοζάνης.

Η επίσημη διαβούλευση ξεκινά άμεσα και οι προτάσεις όλων όσων θα συμμετέχουν καλούνται να αποδείξουν αυτό που αναδείχθηκε, ως ανάγκη και προτεραιότητα, σήμερα: “ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ” ????

Συνεχίζουμε…


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments