Παρασκευή, 26 Ιουνίου, 2026
Συνεργασία ΔΕΗ - νέο υλικό - myHomeOnline
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΓρεβενάΣτον εξωτερικό χώρο της βιβλιοθήκης μας πραγματοποιήθηκε ακόμα μια δράση αφιερωμένη στο...

Στον εξωτερικό χώρο της βιβλιοθήκης μας πραγματοποιήθηκε ακόμα μια δράση αφιερωμένη στο έργο της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή

Ακολουθήστε μας

17,771ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,726ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Στον εξωτερικό χώρο της βιβλιοθήκης μας πραγματοποιήθηκε ακόμα μια δράση αφιερωμένη στο έργο της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτή είναι η δική μου ιστορία!

Στον εξωτερικό χώρο της βιβλιοθήκης μας πραγματοποιήθηκε ακόμα μια δράση αφιερωμένη στο έργο της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή. Τίτλος της «Αυτή είναι η δική μου ιστορία!» με εμψυχώτρια την Ζωή Τσιάλτα, φοιτήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, που σκοπό είχε να παρακινήσει τους μικρούς συμμετέχοντες να εξασκηθούν στη σύνθεση μιας ιστορίας που βασίζεται σε γεγονότα και πρόσωπα της ζωής τους ή της φαντασίας τους!

Η Ζωή τους υποδέχτηκε με ευγένεια και τους εισήγαγε στο θέμα με ερωτήσεις για τις διακοπές τους με ποιον πήγαν, πού πήγαν, σε ποιες δραστηριότητες επιδόθηκαν. Έτσι, τους δόθηκε η ευκαιρία να διατυπώσουν προφορικά την δική τους ιστορία. Με αφορμή αυτή τη συζήτηση η Ζωή τους διάβασε αυτοβιογραφικά αποσπάσματα από βιβλία της Άλκης και της Ζωρζ που περιέγραφαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στη Σάμο και στην Αίγινα και έδωσαν βαρύτητα στο τι σημαίνει το επίθετο αυτοβιογραφικός.

Στη συνέχεια έπαιξαν το παιχνίδι «Πες κάτι για σένα». Το κάθε παιδί, όταν ερχόταν η σειρά του, έριχνε ένα ζάρι με ερωτήσεις, που είχε κατασκευάσει η Ζωή, και έπρεπε να απαντήσει σε όποια ερώτηση του τύχαινε. Με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν και απάντησαν σε ερωτήσεις, όπως πες τον αγαπημένο σου ήρωα βιβλίου, τι ονειρεύεσαι να γίνεις σαν μεγαλώσεις, τον αγαπημένο σου καλοκαιρινό προορισμό κ.α..

Κατόπιν κλήθηκαν να γράψουν τη δική τους ιστορία και αφού σχεδίασαν το πλάνο της, άρχισαν να τη γράφουν και φυσικά να την εικονογραφούν σε ένα βιβλίο ακορντεόν που τους μοίρασε η Ζωή. Στις σελίδες του μικρού βιβλίου τους ξεδιπλώθηκαν ευφάνταστες ιστορίες για τον αγαπημένο τους αθλητή, το κατοικίδιό τους, τη μαμά τους, τον αγαπημένο τους ήρωα, για ένα λυπημένο βουνό…

Ευχαριστούμε θερμά τη Ζωή Τσιάλτα, που και φέτος ανταποκρίθηκε με προθυμία στο κάλεσμά μας. Με την ηρεμία της, την ευγένειά της και τη δημιουργική της διάθεση βοήθησε τους μικρούς μας φίλους να ξεδιπλώσουν τις δεξιότητες τους και να εκφραστούν μέσα από τα κείμενά τους!

Για ακόμα μία φορά θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Καλλιόπη Παπαβασιλείου και στην Ελένη Τσεβεκίδου, που στήριξαν με την παρουσία τους ακόμα μια καλοκαιρινή δράση και αποτελούν έμπνευση για τους μικρότερους συμμετέχοντες!

#forEBEr#KE


Smombies: Η επικίνδυνη συνήθεια που έχει γίνει καθημερινότητα

Οι “smombies” είναι οι πεζοί που περπατούν με το βλέμμα κολλημένο στο κινητό, αγνοώντας δρόμους, διαβάσεις και κινδύνους γύρω τους. Ένα φαινόμενο που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η σχέση μας με την οθόνη.

Doomscrolling: Το ατελείωτο σκρολάρισμα στις κακές ειδήσεις που μας εξαντλεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ανοίγουμε το κινητό για λίγα λεπτά και καταλήγουμε να σκρολάρουμε ασταμάτητα σε αρνητικές ειδήσεις. Τι είναι το doomscrolling, γιατί μας αγχώνει και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε.

Νέα τέλη στα ακίνητα από το 2027; Παραδείγματα για τις πιθανές επιβαρύνσεις

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης υπέρ των δήμων και δυνατότητα επιβολής Τέλους Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη.

Εναλλακτική ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη

Η εναλλακτική ψήφος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα φαίνεται στο ψηφοδέλτιο, πότε θα μετρά και τι σημαίνει δεύτερη προσμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος εποχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο επίκεντρο βρίσκονται το 42% + 1 ψήφος, η δεύτερη προσμέτρηση, οι εναλλακτικές ψήφοι και η ηλεκτρονική ψήφος.

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη»: Πώς μία θεωρία της Αρχαίας Ελλάδας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γεωπολιτικής

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη», μία θεωρία που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα πριν από 25 αιώνες, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά τη σημερινή συνάντηση ΗΠΑ και Κίνας.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Ένα βίντεο.Μερικά δάκρυα.Και μετά σιωπή. Όχι γιατί δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό.Αλλά γιατί ειπώθηκε… χωρίς άδεια. Γράφει ο Πέτρος...
lioliou sto rithmo tis limnis polikarpi kastorias
FIESTA VOIO 2026 | Το μεγαλύτερο μουσικό & κατασκηνωτικό φεστιβάλ της βορείου Ελλάδος επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά

Ακολουθήστε μας:

17,771ΥποστηρικτέςΚάντε Like
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments

newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments