Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΓρεβενάΕπισκέφθηκα, μαζί με τους συνυποψήφιούς μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα...

Επισκέφθηκα, μαζί με τους συνυποψήφιούς μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα Γρεβενά,τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην πόλη μας.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Επισκέφθηκα, μαζί με τους συνυποψήφιούς μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα Γρεβενά,τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην πόλη μας.

Επισκέφθηκα, μαζί με τους συνυποψήφιούς μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα Γρεβενά, τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην πόλη μας.

Συναντήθηκα και είχα μια γόνιμη και παραγωγική συζήτηση με τον Πρόεδρο του Τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία, κ. Γιώργο Κοντέο, τον Γραμματέα του Τμήματος, κ. Νικολάου Δημήτρη και εκπροσώπους των φοιτητών, όπου και ενημερώθηκα για όλα τα τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα του Ιδρύματος.

Όπως προέκυψε από τις συναντήσεις, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το Πανεπιστήμιο στα Γρεβενά, είναι η δραματική μείωση του αριθμού των φοιτητών, ως απόρροια, κυρίως, της καταστροφικής εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), της κατάργησης του 3ου Τμήματος, που είχε δημιουργηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη μη αυστηροποίηση του νόμου περί μεταγραφής φοιτητών.

Αυτές οι πολιτικές, είχαν σαν αποτέλεσμα να μείνει κενό το 1/6 των προσφερόμενων θέσεων εισακτέων

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), είναι ένα μέτρο το οποίο δεν σχετίζεται με την αξιολόγηση των υποψηφίων, αλλά έγινε για δύο λόγους: Πρώτον, για να κλείσουν σιγά σιγά τμήματα και να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ο δεύτερος λόγος, για να υπάρξει μια δεξαμενή πελατείας στα ιδιωτικά κολέγια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρητά δεσμεύεται και ο Πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας το επιβεβαίωσε και στην ομιλία του στα Γρεβενά, ότι:

– Θα καταργήσει την ΕΒΕ από την φετινή χρονιά και θα εφαρμόσει, από το Σεπτέμβριο του 2023, την ελεύθερη πρόσβαση, σε όσα Πανεπιστημιακά Τμήματα το επιτρέπει η προσφορά θέσεων.

– Θα θεσπίσει εκ νέου διετή προγράμματα σπουδών στα Πανεπιστήμια με ελεύθερη πρόσβαση σε αυτά των αποφοίτων των ΕΠΑΛ,

Παράλληλα, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να ξαναφέρουμε τρίτο Πανεπιστημιακό Τμήμα στα Γρεβενά.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments