enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Βόλτα στην εμπορική αγορά της πόλης, καθώς και σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής

Βόλτα στην εμπορική αγορά της πόλης, καθώς και σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Βόλτα στην εμπορική αγορά της πόλης, καθώς και σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής

Βόλτα στην εμπορική αγορά της πόλης, καθώς και σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής σήμερα Παρασκευή 5/5, μαζί με τους συνυποψήφιούς μου, στο νικηφόρο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑΑ-ΠΣ.

Παντού παράπονα και αγανάκτηση για την έλλειψη ουσιαστικής στήριξης από το κράτος, αλλά και για την προκλητική στήριξη και χρηματοδότηση «ημετέρων».

Από τη πλευρά μας, ενημερώσαμε τον κόσμο της αγοράς για τις προτάσεις του κόμματος σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως:

1. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και εταιρείες.

2. Εξίσωση με την φορολογία των μισθωτών, όλων των παραπάνω και αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ.

3. Διαχωρισμός και διαγραφή μέρους των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία (1/3/2020 – 31/12/2022) για όλες τις ΜΜΕ, προς Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία. Ρύθμιση του υπολοίπου σε 120 δόσεις, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

4. Αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα, κατάργηση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μοναδικής επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης, για όλους τους πολίτες της χώρας.

5. Ρύθμιση όλων των χρεών πριν την 28/2/2020 σε 120 δόσεις, με ταυτόχρονη διαγραφή προστίμων και γενναία μείωση των προσαυξήσεων προς Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

6. Δημιουργία Ειδικού Ακατάσχετου Επαγγελματικού Λογαριασμού, για πληρωμές μισθοδοσίας προσωπικού, Προμηθευτών, Δημοσίου και Ασφαλιστικών Ταμείων.

7. Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στον κατώτατο συντελεστή.

8. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα για να περιοριστεί το ενεργειακό κόστος.

9. Αλλαγή του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών με έναν αυτοματοποιημένο μηχανισμό κάλυψης των οφειλετών και των επιχειρηματικών οφειλών προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες.

10. Ανακατεύθυνση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης για να ενισχυθούν δράσεις ανάπτυξης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων.

Η επιχείρηση της γειτονιάς μπορεί να είναι μικρή, μπορεί να έχει λίγους υπαλλήλους, αλλά για την γειτονιά είναι μεγάλη και για την Ελλάδα αυτή η επιχείρηση είναι σπουδαία και είναι δίκαιο να έχει σύμμαχο την Πολιτεία και κάθε έναν από εμάς.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed