Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
Συνεργασία ΔΕΗ - νέο υλικό - myHomeOnline
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΥπογράφηκε το ιδιωτικό συμφωνητικό παραχώρησης εκτάσεως εντός του Δασοκτήματος Πισοδερίου για την...

Υπογράφηκε το ιδιωτικό συμφωνητικό παραχώρησης εκτάσεως εντός του Δασοκτήματος Πισοδερίου για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας – Πισοδερίο

Ακολουθήστε μας

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,726ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Υπογράφηκε το ιδιωτικό συμφωνητικό παραχώρησης εκτάσεως εντός του Δασοκτήματος Πισοδερίου για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας – Πισοδερίου από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη

Ιδιωτικό Συμφωνητικό παραχώρησης εκτάσεως εντός του Δασοκτήματος Πισοδερίου για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας – Πισοδερίου Π.Ε. Φλώρινας υπογράφτηκε την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2025, στην Κοινότητα Πισοδερίου του Δήμου Πρεσπών από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη και τον Πρόεδρο του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Δασοκτημόνων Πισοδερίου Παναγιώτη Κοίδη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα, του Δημάρχου Πρεσπών Γιώργου Στεργίου, του Προέδρου της Κοινότητας Πισοδερίου Θωμά Μούσια, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Φλώρινας Παντελή Πηλείδη, του νομικού συμβούλου του Συνεταιρισμού Βασίλειου Καραντζίδη, εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού και κατοίκων του χωριού.

Μετά την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού παραχώρησης εκτάσεως εντός του Δασοκτήματος Πισοδερίου έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης:

«Σήμερα υπογράψαμε το ιδιωτικό συμφωνητικό παραχώρησης χρήσης μιας έκτασης που ανήκει στον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Δασοκτημόνων Πισοδερίου, η Περιφερειακή Αρχή προχωρά προκειμένου να υλοποιήσει ένα σημαντικό έργο ανάπτυξης για την περιοχή που είναι το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου, το οποίο ήταν ενταγμένο στο πρώτο πακέτο χρηματοδότησης του Πυλώνα ΙΙΙ , την περίοδο αυτή έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες διαδικασίες, μετά απο τις σημερινές υπογραφές θα ακολουθήσει εντός Σεπτεμβρίου η έγκριση του τρόπου υλοποίησης του έργου με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και κατόπιν η έγκριση των όρων διακήρυξης, αυτό προϋποθέτει ότι θα έχουμε και τις οριστικές εντάξεις από τις πηγές χρηματοδότησης που είναι δεδομένες, επομένως αν όλα πάνε καλά το φθινόπωρο το έργο θα μπει σε φάση υλοποίησης, δηλαδή δημοπράτησης.

Σήμερα είμαστε όλοι εδώ ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας ο κύριος Τάσκας, ο Δήμαρχος Πρεσπών ο κύριος Στεργίου καθώς και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού ο κύριος Κοϊδης, με τους οποίους όλο αυτό το διάστημα συνεργαζόμαστε άριστα για το καλό της περιοχής, αναπτύσσοντας παράλληλα σχέσεις εμπιστοσύνης, γεγονός ιδιαιτέρως  σημαντικό, διότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ασχοληθούμε με τα επόμενα βήματα που έχουν σχέση με τον οικισμό του Πισοδερίου, τα οποία αφού αναλάβαμε είναι αυτονόητο ότι θα μεριμνήσουμε για να γίνουν.

Ευχαριστώ εκ μέρους της Περιφέρειας τον Δήμαρχο Πρεσπών με τον οποίο η συνεργασίας μας είναι και συμπληρωματική και αποτελεσματική, αντιλαμβάνομαι ότι ο Γιώργος έχει να προσφέρει ακόμα πολλά στον τόπο, με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας έναν στόχο, να αναπτύξουμε την ορεινή περιοχή που βρισκόμαστε σήμερα, ώστε να πάρει υπεραξία ο νομός και παράλληλα να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στους συμπολίτες μας».

Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Δασοκτημόνων Πισοδερίου Παναγιώτης Κοίδης:

«Με την υπογραφή αυτή πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Φλώρινας, με τις υποδομές που θα δημιουργηθούν θα μπορεί να εξυπηρετήσει πολλοί περισσότερους λάτρεις του χειμερινού τουρισμού.    

Όλα αυτά που έχουμε συζητήσει πιστεύω οτι θα υλοποιηθούν σε σχέση με την ανάπτυξη του χώρου και τη σύνδεση του χωριού με το χιονοδρομικό κέντρο, γιατί το χιονοδρομικό κέντρο είναι Βίγλας-Πισοδερίου. συνεπώς το Πισοδέρι θα πρέπει να συμπεριληφθεί μέσα στην ανάπτυξη. Δηλαδή, αυτά που έχουμε πει με τους χώρους στάθμευσης, και με την κεντρική πίστα του Πισοδερίου και τη σύνδεσή της με την έκδοση της εισιτηρίων θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και πάλι τον κύριο Περιφερειάρχη που συμμερίστηκε τα αιτήματα μας, για το καλό των συγχωριανών μας και γενικότερα της ανάπτυξης του χιονοδρομικού κέντρου και του νομού Φλώρινας και πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε αποτελέσματα».

Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας

«Είναι μια ιδιαίτερη μέρα, μία ιδιαίτερη στιγμή που είναι αποτέλεσμα πολλών εργατοωρών, συνεννόησης, δουλειάς ανθρώπων οι οποίοι έχουν έναν κοινό στόχο και όραμα για την περιοχή των Πρεσπών.

Συνηθίζω να λέω ότι όταν κάποιος δεν αποφεύγει να δουλέψει, τότε έχει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα φαίνεται σήμερα με τις υπογραφές αυτές.

Εγώ πραγματικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον Συνεταιρισμό Πισσοδερίου, με τον οποίο συνεργαστήκαμε άψογα και με τον Πρόεδρο εδώ τον κύριο Κοϊδη. Νομίζω πως έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις και δεσμεύσεις για τον οικισμό του Πισοδερίου. Θεωρώ πως στο σύνολό τους έγιναν αποδεκτές από εμάς και στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης αποκατάστασης και ανάπτυξης αυτής της περιοχής θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και στον οικισμό για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη αυτό το τεράστιο έργο της αναβάθμισης του Χιονοδρομικού.

Το χιονοδρομικό είναι ένα κόσμημα για την περιοχή μας,  και χαίρομαι διπλά σήμερα διότι οι δεσμεύσεις μας υλοποιούνται στο ακέραιο, με σχέδιο, αποτελεσματικότητα και όραμα. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κύριο Περιφερειάρχη γιατί πραγματικά σε ό,τι έχουμε πει έχει ανταποκριθεί και αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο να εργαστούμε ακόμα περισσότερο. Η περιοχή της Φλώρινας έχει μείνει κάπως πίσω και χρειάζεται αυτού του μεγέθους τα έργα, προκειμένου να γίνουν άλματα μπροστά».

Δήμαρχος Πρεσπών Γιώργος Στεργίου

«Ως Δήμαρχος Πρεσπών σήμερα είμαι και χαρούμενος και συγκινημένος, γι αυτό που έγινε σήμερα, γιατί ήταν ένα έργο το οποίο κοστολογείτο  8.000.000 ευρώ αλλά σήμερα μιλάμε για ένα έργο 15.240.000 ευρώ και αυτό χάρις στον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη μας.

Διότι είναι ένα έργο το οποίο θα δώσει ανάπτυξη στο Δήμο μας και στην ευρύτερη περιοχή και γιατί όχι και σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.  Πραγματικά όπως είπε και ο Περιφερειάρχης έχει αναπτυχθεί μια σχέση αμοιβαία και ειλικρινή. Όλα αυτά που συζητούσαμε από την πρώτη μέρα και έχουν καταγραφεί σε πρακτικά ξεκίνησαν να υλοποιούνται.

Πραγματικά κύριε Περιφερειάρχη και κύριε Αντιπεριφερειάρχη σας ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας. Δεν θέλω να κουράσω αλλά έχει σημασία να ειπωθούν μερικά πράγματα, είμαστε κοντά στον 1 χρόνο και 8 μήνες στο τιμόνι της τοπικής αυτοδιοίκησης,  άλλος Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης δεν έχουν επισκεφθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, τόσες πολλές φορές το Δήμο Πρεσπών. Μπορώ να πω ότι ο Περιφερειάρχης έχει έρθει κοντά στις 10 φορές, ενώ για τον Αντιπεριφερειάρχη έχω χάσει το μέτρημα. Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ πάρα πολύ».


Smombies: Η επικίνδυνη συνήθεια που έχει γίνει καθημερινότητα

Οι “smombies” είναι οι πεζοί που περπατούν με το βλέμμα κολλημένο στο κινητό, αγνοώντας δρόμους, διαβάσεις και κινδύνους γύρω τους. Ένα φαινόμενο που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η σχέση μας με την οθόνη.

Doomscrolling: Το ατελείωτο σκρολάρισμα στις κακές ειδήσεις που μας εξαντλεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ανοίγουμε το κινητό για λίγα λεπτά και καταλήγουμε να σκρολάρουμε ασταμάτητα σε αρνητικές ειδήσεις. Τι είναι το doomscrolling, γιατί μας αγχώνει και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε.

Νέα τέλη στα ακίνητα από το 2027; Παραδείγματα για τις πιθανές επιβαρύνσεις

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης υπέρ των δήμων και δυνατότητα επιβολής Τέλους Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη.

Εναλλακτική ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη

Η εναλλακτική ψήφος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα φαίνεται στο ψηφοδέλτιο, πότε θα μετρά και τι σημαίνει δεύτερη προσμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος εποχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο επίκεντρο βρίσκονται το 42% + 1 ψήφος, η δεύτερη προσμέτρηση, οι εναλλακτικές ψήφοι και η ηλεκτρονική ψήφος.

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη»: Πώς μία θεωρία της Αρχαίας Ελλάδας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γεωπολιτικής

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη», μία θεωρία που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα πριν από 25 αιώνες, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά τη σημερινή συνάντηση ΗΠΑ και Κίνας.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Ένα βίντεο.Μερικά δάκρυα.Και μετά σιωπή. Όχι γιατί δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό.Αλλά γιατί ειπώθηκε… χωρίς άδεια. Γράφει ο Πέτρος...
lioliou sto rithmo tis limnis polikarpi kastorias
FIESTA VOIO 2026 | Το μεγαλύτερο μουσικό & κατασκηνωτικό φεστιβάλ της βορείου Ελλάδος επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά

Ακολουθήστε μας:

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments

newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments