Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
Συνεργασία ΔΕΗ - νέο υλικό - myHomeOnline
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΕκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 82 χρόνια από το ολοκαύτωμα του...

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 82 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Λεχόβου

Ακολουθήστε μας

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,726ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Με τον δέοντα σεβασμό, πραγματοποιήθηκαν για άλλη μια χρονιά οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 82 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Λεχόβου, στις 23 Ιουλίου του 1943, από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Το πρωί της Κυριακής 13 Ιουλίου 2025, τελέσθηκε θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, στο μνημείο αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, η κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπροσώπων μαρτυρικών χωριών και η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των αδικοχαμένων κατοίκων της Μαρτυρικής Κοινότητας του Λεχόβου. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου.

Συγκινητική ήταν, τόσο η ομιλία της Τάνιας Γκάλαβου, Προέδρου του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας», η οποία εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, όσο και η εμφάνιση της χορωδίας του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου που τραγούδησε ένα μοιρολόι για την καταστροφή του Λεχόβου από τα ναζιστικά στρατεύματα, αλλά και η μαντινάδα που τραγούδησε, ως εκπρόσωπος της Μαρτυρικής Κοινότητας Κοντομαρίου του Δήμου Πλατανιά Χανίων Κρήτης, ο Πατέρας Δημήτριος.

Ακολούθησε η δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμος Αμυνταίου, η Δημοτική Κοινότητα Λεχόβου και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, σε όλους τους παρευρισκόμενους, στη διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος Αμυνταίου Γιάννης Λιάσης και ο Δήμαρχος Νέου Βιάνου Ηρακλείου Παύλος Μπαριτάκης, αντάλλαξαν συμβολικά αναμνηστικά δώρα, ως δείγμα αμοιβαίας εκτίμησης και ως προοίμιο μιας μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων.

Τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του ολοκαυτώματος του Λεχόβου, τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρόξενος του Γενικού Προξενείου της Ο.Δ. της Γερμανίας, Μάρκ Στρόμενγκερ, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, Αθανάσιος Τάσκας, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωάννης Λιάσης, ο Δήμαρχος Νέου Βιάνου Ηρακλείου Κρήτης, Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Κιλκίς, Θέμης Κοσμίδης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Φλώρινας, Μιχάλης Χάντζιος, η Πρόεδρος Δ.Κ. Κλεισούρας, Κων/να Χύτα, ο Πρόεδρος Δ.Κ. Ερμακιάς, Αριστοτέλης Ίτσκος, η Πρόεδρος της Μαρτυρικής Κοινότητας Λεχόβου, Ιωάννα Τζουβάρα, εκπρόσωπος του ανώτερου Διοικητή Φρουράς Φλώρινας, ο Διοικητής του Α.Τ. Αμυνταίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης Γκίκας Καμπουρίδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων του Δήμου Αμυνταίου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου


Smombies: Η επικίνδυνη συνήθεια που έχει γίνει καθημερινότητα

Οι “smombies” είναι οι πεζοί που περπατούν με το βλέμμα κολλημένο στο κινητό, αγνοώντας δρόμους, διαβάσεις και κινδύνους γύρω τους. Ένα φαινόμενο που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η σχέση μας με την οθόνη.

Doomscrolling: Το ατελείωτο σκρολάρισμα στις κακές ειδήσεις που μας εξαντλεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ανοίγουμε το κινητό για λίγα λεπτά και καταλήγουμε να σκρολάρουμε ασταμάτητα σε αρνητικές ειδήσεις. Τι είναι το doomscrolling, γιατί μας αγχώνει και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε.

Νέα τέλη στα ακίνητα από το 2027; Παραδείγματα για τις πιθανές επιβαρύνσεις

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης υπέρ των δήμων και δυνατότητα επιβολής Τέλους Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη.

Εναλλακτική ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη

Η εναλλακτική ψήφος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα φαίνεται στο ψηφοδέλτιο, πότε θα μετρά και τι σημαίνει δεύτερη προσμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος εποχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο επίκεντρο βρίσκονται το 42% + 1 ψήφος, η δεύτερη προσμέτρηση, οι εναλλακτικές ψήφοι και η ηλεκτρονική ψήφος.

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη»: Πώς μία θεωρία της Αρχαίας Ελλάδας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γεωπολιτικής

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη», μία θεωρία που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα πριν από 25 αιώνες, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά τη σημερινή συνάντηση ΗΠΑ και Κίνας.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Ένα βίντεο.Μερικά δάκρυα.Και μετά σιωπή. Όχι γιατί δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό.Αλλά γιατί ειπώθηκε… χωρίς άδεια. Γράφει ο Πέτρος...
lioliou sto rithmo tis limnis polikarpi kastorias
FIESTA VOIO 2026 | Το μεγαλύτερο μουσικό & κατασκηνωτικό φεστιβάλ της βορείου Ελλάδος επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά

Ακολουθήστε μας:

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments

newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments