Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
88η ΔΕΘ
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΣύσκεψη στην Π.Ε. Φλώρινας για την Τ.Κ. Αχλάδας

Σύσκεψη στην Π.Ε. Φλώρινας για την Τ.Κ. Αχλάδας

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Σύσκεψη στην Π.Ε. Φλώρινας για την Τ.Κ. Αχλάδας

Τα θέματα του Οικισμού της Τ.Κ. Αχλάδας Φλώρινας σε σχέση με τη λειτουργία του Λιγνιτωρυχείου συζητήθηκαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης με την συμμετοχή του Βουλευτή Φλώρινας Σταύρου Παπασωτηρίου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα, του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλειου Γιαννάκη, του Προέδρου της Τ.Κ. Αχλάδας Βασίλειου Ντόνου, εκπροσώπων της εταιρίας που διαχειρίζεται το Ορυχείο και στελεχών της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας και της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Φλώρινας.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

  1. Η οδική σύνδεση του Οικισμού της Αχλάδας με το επαρχιακό δίκτυο, θέμα που αναμένεται τις επόμενες ημέρες η επίλυσή του, με το κλείσιμο των τελευταίων εκκρεμοτήτων.
  2. Η πρόοδος στο θέμα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και οι αποζημιώσεις, όπως επίσης και η προοπτική επέκτασής του και εφόσον το επιθυμούν οι κάτοικοι στο σύνολο της έκτασης. 

Η κατάσταση θα αξιολογηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο καθώς έως τότε θα υπάρξουν τα απαραίτητα δεδομένα για την πορεία της αγοράς του λιγνίτη και της πώλησής του υλικού που βρίσκεται στο υπέδαφος της Αχλάδας από τον διαχειριστή του Λιγνιτωρυχείου.

Όλα τα παραπάνω προσδιορίζονται από την Περιφερειακή Αρχή στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος, της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments