Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώρινα"Πολιτιστικές διαδρομές Φλώρινας - FloCultuR"

“Πολιτιστικές διαδρομές Φλώρινας – FloCultuR”

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

“Πολιτιστικές διαδρομές Φλώρινας – FloCultuR”

Το Σχέδιο Αλληλεγγύης με τίτλο: «Πολιτιστικές διαδρομές Φλώρινας – FloCultuR» αποτελεί ένα Έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, με φορέα υποστήριξης το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και φορέα υλοποίησης τον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ).

Το Σχέδιο “Πολιτιστικές διαδρομές Φλώρινας – FloCultuR” αποτελεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει ως στόχο να εξοικειώσει παιδιά ηλικίας 6-11 ετών,  με την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, τα μνημεία και μουσεία της πόλης της Φλώρινας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας, μέσω της δημιουργικής απασχόλησης και της ανάπτυξης των προσωπικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων, αξιοποιώντας εκπαιδευτικά εργαλεία και μεθόδους.

Το Σχέδιο Αλληλεγγύης με τίτλο: “Πολιτιστικές διαδρομές Φλώρινας – Florina’s Cultural Rutes (FloCultuR)” βασίζεται στο γενικότερο όραμα και σκοπό της ομάδας του Σχεδίου για την παροχή ίσων ευκαιριών στον πολιτισμό, την κουλτούρα και την ιστορία της ευρύτερης περιοχής της Φλώρινας. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει καλλιτεχνικά εργαστήρια εμπνευσμένα από θεματικές που εμπίπτουν στην ιστορία της πόλης, workshops, πολιτιστικές διαδρομές με ξεναγήσεις σε Μουσεία, μνημεία αλλά και εκπαιδευτικές εκδρομές με πολιτιστικό ενδιαφέρον στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας.

Οι δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 11 ετών (παιδιά Δημοτικού). O A΄ Κύκλος αφορά παιδιά ηλικίας από 6 έως 8 ετών ενώ ο Β΄ Κύκλος από 9 έως 11. Σκοπός των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι η πνευματική καλλιέργεια των παιδιών και η απόκτηση βιωματικών εμπειριών εκτός σχολικών αιθουσών, μέσω διαδικασιών μη τυπικής μάθησης και δημιουργικού παιχνιδιού. Υπό το πρίσμα αυτό, δημιουργούμε προϋποθέσεις ανάπτυξης πολιτιστικών και τοπικών δράσεων που συμπεριλαμβάνουν εικαστικά εργαστήρια και workshops, πολιτιστικές διαδρομές και εκπαιδευτικές επισκέψεις στα μουσεία της πόλης για τους μικρούς μας φίλους που επιθυμούν να “αποδράσουν” από την καθημερινότητα και να γνωρίσουν την ιστορία και κληρονομιά του τόπου τους.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια θα είναι ΔΩΡΕΑΝ, με προϋπόθεση ο ενδιαφερόμενος/η γονέας να γίνει μέλος στον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας. Τα βήματα εγγραφής μέλους στον ΟΕΝΕΦ βρίσκονται ΕΔΩ.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοσιευθεί η σχετική πρόσκληση που θα αφορά στην αίτηση υποβολής για συμμετοχή στον Α΄κύκλο των εργαστηρίων του Σχεδίου.

Μείνετε Συντονισμένοι!


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments