Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΜήπως σκανδαλίζεται – προκαλείτε  τους δημότες με τις αποφάσεις σας κ. Δήμαρχε...

Μήπως σκανδαλίζεται – προκαλείτε  τους δημότες με τις αποφάσεις σας κ. Δήμαρχε ;

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Μήπως σκανδαλίζεται – προκαλείτε  τους δημότες με τις αποφάσεις σας κ. Δήμαρχε ;

Κ. Δήμαρχε σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 21/2024 από 05-01-2024 Απόφαση σας (ΑΔΑ: 9Ω92ΩΨΛ-ΙΡΨ) διατηρήσατε για την επικουρία σας, ως Δήμαρχος, τους τρεις (3) κάτωθι Ειδικούς Συνεργάτες:

α) ΓΟΥΛΙΟΥ Αντωνία του Ηλία ,

β) ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗ Παντελή του Γεωργίου και

γ) ΣΑΜΑΡΑ Ευθαλία του Αθανασίου

Ειδικούς Συνεργάτες που είχε και επί διοικήσεως του και ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. ΜΠΙΤΑΚΗΣ Άνθιμος).

Κ. Δήμαρχε, το να έχετε όποιον θέλετε ως ειδικό συνεργάτη, είναι δική σας επιλογή και δεν είναι καθόλου κατακριτέα.

Κατά την άποψη μου, το σκανδαλώδες και παράλληλα πολύ προκλητικό σε αυτό το έγγραφο είναι ότι, η δαπάνη των ανωτέρω Ειδικών Συνεργατών για τον Δήμο Αμυνταίου για το έτος 2024 ανέρχεται  στο συνολικό χρηματικό ποσό των 140.871,84 ευρώ, ποσό το οποίο θα καλυφθεί από τους ΚΑ 00.6031 (Τακτικές αποδοχές υπαλλήλων ειδικών θέσεων. Γενικές Υπηρεσίες) και 00.6053 (Εργοδοτικές εισφορές υπαλλήλων ειδικών θέσεων. Γενικές Υπηρεσίες) του τρέχοντος  προϋπολογισμού του 2024.

Επίσης, στην εν’ λόγω Απόφαση σας κ. Δήμαρχε αναφέρεται ότι, θα προβλεφθεί ανάλογη δαπάνη και για τα επόμενα έτη στους αντίστοιχους ΚΑ του προϋπολογισμού του Δήμου.

Κ. Δήμαρχε, με την ανωτέρω απόφαση σας συμπεραίνονται τα εξής:

1) Ο κάθε Ειδικός Συνεργάτης κατά μέσο όρο για κάθε μήνα θα κοστίζει για τον Δήμο, μαζί με τις εργοδοτικές του εισφορές, το χρηματικό ποσό 3913,10 ευρώ έκαστος.

2) Η συνολική δαπάνη για τους ανωτέρω Ειδικούς Συνεργάτες για τα πέντε (5) έτη, όπου θα διατελέσετε ως Δήμαρχος (εφόσον δεν αυξήσετε τα χρηματικά ποσά), θα ανέλθει στο χρηματικό ποσό των 704.359,20 ευρώ (140.871,84 x 5 έτη = 704.359,20 ευρώ)

Κ. Δήμαρχε, είναι τουλάχιστον προκλητικό να προσλαμβάνεται Ειδικούς Συνεργάτες με τέτοια σκανδαλώδη χρηματικά ποσά επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του Δήμου, όταν ο απλός δημότης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα του προαναγγέλοντας παράλληλα, δημοσίως σε συνέντευξη σας, στο τηλεοπτικό σταθμό FLASH TV στον δημοσιογράφο κ. ΜΑΥΡΙΔΗ Κωνσταντίνο, ότι θα προβείτε σε αύξηση των ανταποδοτικών τελών (φωτισμού, καθαριότητας, ύδρευσης και αποχέτευσης), διότι όπως μας γνωρίσατε ως δήμος έχουμε έλλειμα στα ανταποδοτικά σε ετήσια βάση της τάξεως του 1.283.000,00 ευρώ  (https://www.youtube.com/watch?v=r9GXJ9qOO4c)

Κ. Δήμαρχε, με αυτές σας τις αποφάσεις ενδεχομένως αυξάνεται το έλλειμα των οικονομικών  του Δήμου και θα μας οδηγήσετε άμεσα στην αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

Υ.Γ. 1: κ. Δήμαρχε, η αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοίκησης του Δήμου Αμυνταίου κ. ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ Ασημούλα, σε συνέντευξη που παρέθεσε την 15-04-2024 στο WEST CHANNEL στον δημοσιογράφο κ. ΒΑΚΡΑΤΣΑ Δημήτριο, (https://www.youtube.com/watch?v=WRBBR-K1GEc  στιγμιότυπο από 5:52 έως 7:40) μας πληροφόρησε ότι, το ύψος των οφειλών προς το δήμο Αμυνταίου είναι πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, αποφεύγοντας  ν’ αναφέρει το ύψος του. Επιπρόσθετα  η κ. Αντιδήμαρχος μας προανήγγειλε ότι, θα συζητήσετε (και όχι ότι έχετε συζητήσει) για να δείτε πως θα κινηθείτε για να κάνετε απαιτητές τις οφειλές προς τον δήμο μας και έτσι να εξορθολογίσετε τα οικονομικά του Δήμου.

Υ.Γ. 2: κ. Δήμαρχε, μήπως πριν προβείτε στις αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών προς τους δημότες και δίνοντας και το καλό παράδειγμα, θα πρέπει να μειώσετε τις χρηματικές απολαβές των Ειδικών Συνεργατών σας και παράλληλα να κινηθείτε άμεσα για να κάνετε απαιτητές τις οφειλές προς τον δήμο, γνωστοποιώντας δημοσίως στους δημότες το ακριβές χρηματικό ποσό αυτών;

                                                                                                                                    ΜΠΟΥΡΗΣ Παύλος


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments