Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΓ. Στασινός από Φλώρινα: Ξεκινάμε τα επόμενα 100 χρόνια του ΤΕΕ με...

Γ. Στασινός από Φλώρινα: Ξεκινάμε τα επόμενα 100 χρόνια του ΤΕΕ με σημαντικά έργα

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Γ. Στασινός από Φλώρινα: Ξεκινάμε τα επόμενα 100 χρόνια του ΤΕΕ με σημαντικά έργα

Στα σημαντικά έργα που έχει αναλάβει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και οδηγούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας καθώς και στα έργα ανθεκτικότητας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σε δηλώσεις του σε media από τη Φλώρινα όπου βρέθηκε στο πλαίσιο του Roadshow για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΤΕΕ.

«Ξεκινάμε τα επόμενα 100 χρόνια με σημαντικά έργα όπως είναι ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, η ψηφιοποίηση των αρχείων των Πολεοδομιών, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών και ο Πολεοδομικός σχεδιασμός σε όλη τη χώρα» περιέγραψε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γιώργος Στασινός και στα έργα ανθεκτικότητας που υλοποιεί το ΤΕΕ «ξεκινώντας ένα μεγάλο πρόγραμμα για τον προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τους πυροσβεστικούς σταθμούς και τα αστυνομικά τμήματα».

Για το ορόσημο των 100 ετών από την ίδρυση του ΤΕΕ, ο Γιώργος Στασινός ανέφερε ότι «γιορτάζουμε 100 χρόνια ιστορίας που το ΤΕΕ έχει προσφέρει στην κοινωνία, στους Μηχανικούς και στους πολίτες εντέλει. Έχει ένα θετικό πρόσημο στην ιστορία αυτή των 100 ετών».

Σημειώνεται ότι, με κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και συνεχίζουμε», το ΤΕΕ Roadshow ταξιδεύει αυτήν την εβδομάδα σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας για να φέρει τον εορτασμό των 100 χρόνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κοντά στην κοινωνία.

Το «ταξίδι» του TEE Roadshow στη Δυτική Μακεδονία ξεκίνησε από τη Φλώρινα την Τετάρτη 3 Απριλίου και συνεχίζει την Πέμπτη 4 Απριλίου στην Καστοριά (Σιντριβάνι Πάρκου Ολυμπιακής Φλόγας) και την Παρασκευή 5 Απριλίου στην Κοζάνη (Μαμάτσιο Ρολόι Κοζάνης).

Πρόκειται για μια άρτια οργανωμένη κινητή πλατφόρμα για τη διεξαγωγή των εορταστικών δράσεων που θα επισκεφτεί περισσότερες από 45 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Ταξιδεύει επί τρίμηνο περίπου σε όλη τη χώρα, όπου μέσα από διαδραστικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και άλλες εκπλήξεις, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πλούσια ιστορία του ΤΕΕ αλλά και το σημαντικό έργο που προσφέρει στον τόπο, φέρνοντας το ΤΕΕ, τα Περιφερειακά Τμήματά του και τις Νομαρχιακές Επιτροπές πιο κοντά στο ευρύ κοινό αλλά και στα μέλη του ανά την Ελλάδα, με μια πολυποίκιλη δράση ενημέρωσης.

Γ. Στασινός από Κοζάνη: Θα πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ανθεκτικότητα των υποδομών

Τον παράγοντα της ανθεκτικότητας έθεσε υψηλά στις προτεραιότητες των επόμενων ετών, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σε δηλώσεις του στο περιθώριο της επετειακής εκδήλωσης για τα 100 χρόνια ΤΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η ανθεκτικότητα είναι αυτή που θα πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα επόμενα χρόνια, βλέποντας όλες αυτές τις μεταβολές που προέρχονται από την κλιματική αλλαγή».

Σε αυτή την κατεύθυνση, το ΤΕΕ, πρόσθεσε ο Γιώργος Στασινός «είναι πρωταγωνιστής στα θέματα της ασφάλειας των υποδομών ξεκινώντας ένα μεγάλο πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου για σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, πυροσβεστικούς σταθμούς και αστυνομικά τμήματα».

Παράλληλα, ο Γιώργος Στασινός υπογράμμισε τη συμβολή του ΤΕΕ στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας όπου και εδώ «πρωταγωνιστεί κάνοντας σημαντικά έργα όπως είναι Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, η ψηφιοποίηση των αρχείων των Πολεοδομιών, τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό σε όλη τη χώρα με πάνω από 200 Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια».

Σχετικά με το σημαντικό ορόσημο των 100 ετών, ο Γιώργος Στασινός αναφέρθηκε στη συνολική συμβολή του ΤΕΕ «100 χρόνια προσφοράς στον τόπο στην πατρίδα, στην κοινωνία, πάνω από όλα στους πολίτες. 100 χρόνια που βοήθησαν στην ανάπτυξης της χώρας, με τα καλά και τα άσχημα, νομίζω στο τέλος με θετικό πρόσημο, όμως».


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments