enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Ομόφωνη εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας – Εξελέγησαν και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

Ομόφωνη εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας – Εξελέγησαν και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ομόφωνη εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας – Εξελέγησαν και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

☑ Ο κ. Κωνσταντίνος Μαραγγός είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας.

☑ Κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του σώματος, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιανουαρίου, ο κ. Μαραγγός ψηφίστηκε από το σύνολο των παρόντων δημοτικών συμβούλων.

Επίσης ομόφωνα, αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης και γραμματέας του σώματος η κα Μαγδαληνή Βιδίνη.

☑ Αμέσως μετά, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέλεξε τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής.

Τακτικά μέλη εξελέγησαν οι Σοφία Φουδούλη – Τζώτζη, Κωνσταντίνος Ρόζας, Αθανάσιος Μπέλτσος, Λάζαρος Αντωνιάδης, Νικόλαος Ιωακειμίδης και Ιωάννης Βοσκόπουλος

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Μιχάλης Χάτζιος, Δημήτριος Ηλιάδης, Βασίλης Χατζητιμοθέου, Νίκος Κωνσταντινίδης, Αικατερίνη Ιωάννου και Νικόλαος Βέρτκας.

☑ Ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, στην τοποθέτησή του και μετά τις ευχές για καλή χρονιά, ανέφερε:

«Η ενότητα, η ομόνοια και η αλληλεγγύη για το 2024 θα πρέπει να αποτελούν την πυξίδα όλων μας και ας είναι το νέο δημοτικό συμβούλιο πηγή ιδεών και όχι άσκοπων αντιπαραθέσεων. Άλλωστε, είμαστε συναγωνιστές και όχι αντίπαλοι σε κάποιον αγώνα.

Σε μια δύσκολη περίοδο, που χαρακτηρίζεται από σύγχυση αξιών, απαξίωση της πολιτικής ζωής , αμφισβήτηση των θεσμών, είμαστε εμείς οι αιρετοί που μέσα από τη συμπεριφορά μας, το ήθος μας, τη διαφάνεια και την κοινωνική μας ευαισθησία μπορούμε να γίνουμε πρότυπα συμπεριφοράς.

Οι εκλογές πλέον αποτελούν παρελθόν. Τα επόμενα πέντε χρόνια και στο νέο διαμορφούμενο πλαίσιο, αλλάζουν πολλά στον τρόπο λειτουργίας μας και έτσι έχουμε την ευκαιρία να ενώσουμε δυνάμεις, να ξεπεράσουμε τις διαχωριστικές μας γραμμές, να υπηρετήσουμε με ενσυναίσθηση τον συνδημότη μας, αλλά και να εκπληρώσουμε τις προκλήσεις που θα παρουσιαστούν μπροστά μας.

Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής της θητείας θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι από αυτό που έχουμε δώσει στον Δήμο μας και δικαιωμένοι σε προσωπικό επίπεδο».

☑ Από την πλευρά του ο νέος Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μαραγγός τόνισε πως «η σημερινή πρώτη ειδική συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου έφερε ως αποτέλεσμα την εκλογή του προέδρου στο πρόσωπό μου. Ένα ύψιστο αξίωμα για το οποίο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Γιαννάκη για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό μου προτείνοντας με ως πρόεδρο, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που με εξέλεξαν, αλλά και το σημερινό προεδρείο με προεδρεύοντα τον κ. Ρόζα Κωνσταντίνο.

Τα συναισθήματα χαράς, αναγνώρισης στο πρόσωπό μου, αλλά και το αίσθημα ευθύνης του αξιώματος του προέδρου είναι για μένα ένα κίνητρο προσφοράς για ένα ποιοτικό και δημιουργικό δημοτικό συμβούλιο. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα είμαι δίκαιος προς όλους, αλλά και ταυτόχρονα πιστός στον κανονισμό λειτουργίας. Όραμά μου η ποιότητα του διαλόγους και της διαβούλευσης των συνεδριάσεων, με γνώμονα τις ποιοτικές αποφάσεις.

Θέλω να αναφερθώ και στον προκάτοχό μου, τον κ. Χάτζιο, αναγνωρίζοντας του την προσφορά, αλλά και την ποιότητα που επέδειξε καθόλη τη διάρκεια της θητείας του»


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed