Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΕορτασμός για την απελευθέρωση της πόλης του Αμυνταίου απο τον Τουρκικό ζυγό.

Εορτασμός για την απελευθέρωση της πόλης του Αμυνταίου απο τον Τουρκικό ζυγό.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Εορτασμός για την απελευθέρωση της πόλης του Αμυνταίου απο τον Τουρκικό ζυγό.

Ο Δήμος Αμυνταίου αναδεικνύει την Επέτειο των 111 χρόνων Απελευθέρωσης της πόλης από τον Οθωμανικό ζυγό με μια σειρά εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 και τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια μουσική παράσταση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου, την Κυριακή στις 18:00μ.μ. Η Χορωδία Γονέων και Φίλων Ωδείου Φλώρινας και Παραρτήματος Αμυνταίου παρέστησε μια ξεχωριστή εμφάνιση, αφιερωμένη στη μνήμη των Ηρώων που συμμετείχαν στην Απελευθέρωση της πόλης.

Ανήμερα της Επετείου, η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης Αμυνταίου στις 10:00, μαζί με την Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της Τ.Κ. Ροδώνα στις 11:00, αποτέλεσαν στιγμές συγκίνησης και σεβασμού προς τους πεσόντες.

Η κατάθεση στεφάνων από τους βουλευτές της Π.Ε Φλώρινας Πέτη Πέρκα και Σταύρο Παπασωτηρίου, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, τον Δήμαρχο Αμυνταίου Άνθιμο Μπιτάκη, τον Δήμαρχο Φλώρινας Βασίλειο Γιαννάκη, τον Διοικητή 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ροδώνα Δημήτριο Παρασκευά, τον Αστυνομικό Δ/ντή Φλώρινας Παναγιώτη Γεωργιάδη , τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κοζάνης Κωνσταντίνο Μαυροματίδη , την Αντιπροσωπεία Μαθητών για τις Σχολικές Επιτροπές, τον Εκπρόσωπο Εμπορικού Επιμελητηρίου Φλώρινας, τον Εκπρόσωπο Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα, τον Εκπρόσωπο συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, τον Εκπρόσωπο Εθνικής Οργάνωσης Μακεδονομάχων Αμυνταίου «Παύλος Μελάς» Παντελή Χατζή και τον Εκπρόσωπο του Ποντιακού Συλλόγου «η ΑΜΑΣΕΙΑ», αποτέλεσε έκφραση της γενναιοδωρίας και της συμμετοχής της κοινότητας.

Η παρέλαση με τη συμμετοχή των μαθητών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Συλλόγων έδειξε με εντυπωσιακό τρόπο το σεβασμό προς την ιστορία και τις κατακτήσεις του τόπου μας.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments