Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
88η ΔΕΘ
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΟι Ενεργοί Νέοι στο Training Seminar ''Sport It Out'' στην Popova Shapka-North...

Οι Ενεργοί Νέοι στο Training Seminar ”Sport It Out” στην Popova Shapka-North Macedonia

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Οι Ενεργοί Νέοι στο Training Seminar ”Sport It Out” στην Popova Shapka-North Macedonia

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε σε ακόμα ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο μέσω του Erasmus+, με τίτλο “Sport It Out”, το οποίο διοργανώθηκε από τον οργανισμό νεολαίας LUCKY PUNCH-Jugendhilfe με φορέα υποδοχής το Bright Macedonia, κατά το οποίο δόθηκε η δυνατότητα σε 2 νέους από τη Φλώρινα να βρεθούν στην περιοχή της Popova-Shapka της Βόρειας Μακεδονίας, από τις 7 έως τις 15 Οκτωβρίου 2023.

 Μέσα από το εκπαιδευτικό σεμινάριο,  30 νέοι και νέες από 13 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Πολωνία, Σερβία, Λετονία, Τουρκία, Ρουμανία, Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία, Λιθουανία) είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να γνωριστούν και να συνεργαστούν, λαμβάνοντας μέρος σε μία ποικιλία διαδραστικών και διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων για ίσες ευκαιρίες στον αθλητισμό, την ομαδική συνεργασία, την κοινωνική ενσωμάτωση και τις πρώτες βοήθειες, δραστηριότητες όπως χορό, διαλογισμό, ορειβασία, κανό-καγιάκ κ.α. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής οι συμμετέχοντες/ουσες νέοι και οι νέες, ήρθαν σε επαφή και γνώρισαν διαφορετικές κουλτούρες από άλλες χώρες. Παρατήρησαν τους διαφορετικούς τρόπους σκέψης, αλλά και πολλές φορές έφτασαν στο συμπέρασμα ότι τελικά δεν είμαστε τόσο διαφορετικοί όσο πιστεύαμε.

Παρακάτω, καταγράφονται οι εμπειρίες των δύο εθελοντών του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας:

Σοφία,  ετών 24

Το project με θέμα “Sport It Out” ήταν ό,τι καλύτερο έχω κάνει στη ζωή μου. Μου έδωσε την ευκαιρία να πιστέψω στις ικανότητές μου τόσο όσον αφορά στο κομμάτι της επικοινωνίας, καθώς οι συμμετέχοντες/ουσες ήμασταν από 13 διαφορετικές χώρες, όσο και στο κομμάτι του αθλητισμού και των δραστηριοτήτων, καθώς η συμμετοχή μου στις δράσεις με έκαναν να πιστέψω ακόμα περισσότερο στον εαυτό μου και ότι μπορώ να καταφέρω οτιδήποτε.

Από τις δραστηριότητες που ξεχώρισα ήταν αυτή της ορειβασίας, του καγιάκ, της γιόγκα καθώς και του χορού Bachata. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα αυτές τις δράσεις και σίγουρα θα τις συνεχίσω, καθώς μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνειδητοποίησα ότι μου αρέσει ο αθλητισμός και οι προκλήσεις. Ευχαριστώ τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας – ΟΕΝΕΦ που μου έδωσε την ευκαιρία να τον εκπροσωπήσω αλλά και να συμμετέχω σε ένα τόσο όμορφο project, αναμένω για άλλες εμπειρίες. Για πάντα Erasmus+!

Χάρης, ετών 22

Ανάμεσα στις δραστηριότητες του training seminar ξεχώρισα την ορειβασία, που ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες όλου του ταξιδιού, με έκανε να καταλάβω την ομορφιά του μέρους στο οποίο γινόταν όλη αυτή η διοργάνωση αλλά παράλληλα μου έδειξε και το πόσο μικρός είμαι μπροστά στην φύση. Μου έδωσε την αίσθηση ότι κατέκτησα την κορυφή του κόσμου μαζί με τους πιο κοντινούς μου φίλους και ταυτόχρονα με έκανε να νιώσω πιο ζωντανός από ποτέ.

Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες δέθηκα σε πολύ μεγάλο βαθμό με τα παιδιά κάνοντας την συνύπαρξη μαζί τους ακόμα ευκολότερη σε καθημερινή βάση, αλλά και το αίσθημα του αποχωρισμού πιο έντονο από ότι περίμενα. Ευχαριστώ τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας ΟΕΝΕΦ για αυτήν την ευκαιρία, ήταν σίγουρα μια από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου και ανυπομονώ για την επόμενη. Αυτό είναι το Erasmus+ δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ονειρεύονται και να αλλάζουν τις ζωές τους.

Μείνετε συντονισμένες/οι!

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις μας, τις προσκλήσεις μας και τα νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

https://shorturl.at/lyOR3

Οι Νέοι Μπροστά!


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments