Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκλογές 2023Περιοδεία στους οικισμούς Βαρυκό,  Λέχοβο, Αετό, Πεδινό Βαλτόνερα

Περιοδεία στους οικισμούς Βαρυκό,  Λέχοβο, Αετό, Πεδινό Βαλτόνερα

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Περιοδεία στους οικισμούς Βαρυκό,  Λέχοβο, Αετό, Πεδινό Βαλτόνερα

Γ. Ζεμπιλιάδου (περιοδεία στους οικισμούς Βαρυκό,  Λέχοβο, Αετό, Πεδινό Βαλτόνερα): «Με μικρά αναπτυξιακά σχέδια για κάθε περιοχή και συγκεκριμένες υποδομές μπορεί να ξαναζωντανέψει η ύπαιθρος μας».

“Μόνο αν σχεδιάσουμε μικρά αναπτυξιακά σχέδια, υλοποιήσουμε μια σειρά έργων και θεσπίσουμε συγκεκριμένα κίνητρα θα ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας και η ύπαιθρος μας θα ξαναγίνει ελκυστικός τόπος για να ζεις. Γι’ αυτό υπάρχει συγκεκριμένη μέριμνα και πρόβλεψη στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας, και πάνω σ’ αυτό δεσμευόμαστε.

Αυτό τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεωργία Ζεμπιλιάδου στις επισκέψεις που πραγματοποίησε Κυριακή 17/9/ 23 στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στον πρώην δήμο Αετού  και ειδικότερα στους οικισμούς Βαρυκό,  Λέχοβο, Αετό, Πεδινό Βαλτόνερα, επικεφαλής κλιμακίου του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ για την Δυτική Μακεδονία

Η κ. Ζεμπιλιάδου συνομιλώντας με τους κατοίκους της περιοχής αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες για την ανάπτυξη των περιοχών αυτών μέσω του προγράμματος «Ορεινότητα».

Το Πρόγραμμα προβλέπει την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Ορεινών Δήμων και περιλαμβάνει την επίλυση βασικών αναγκών όπως, της σύγχρονης και αποτελεσματικής κάλυψης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, των απαραίτητων παρεμβάσεων για τη δραστική μείωση του κόστους θέρμανσης, την καθιέρωση αστικής συγκοινωνίας και ταυτόχρονα την εφαρμογή ενός σχεδίου που θα δημιουργεί δουλειές, στους τομείς της σταθερής, μόνιμης και ουσιαστικής στήριξης του αγροτικού τομέα, της ολοκλήρωσης των αρδευτικών σε όλη τη λεκάνη της Φλώρινας και της αξιοποίησης των τουριστικών δυνατοτήτων της κάθε περιοχής.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα των καθιζήσεων στον οικισμό Βαλτονέρων και την ανάγκη οριστικής επίλυσης του προβλήματος, με δεδομένη πλέον την αναβλητικότητα στην αντιμετώπισή του και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους κατοίκους.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments