Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΤο Europe Direct Western Macedonia - Δυτικής Μακεδονίας - Ενεργοί Νέοι ΟΕΝΕΦ...

Το Europe Direct Western Macedonia – Δυτικής Μακεδονίας – Ενεργοί Νέοι ΟΕΝΕΦ – Active Youths OENEF διοργάνωσε εκδήλωση κατά την οποία μετέδωσε ζωντανά την ετήσια ομιλία της Προέδρου της Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Το Europe Direct Western Macedonia – Δυτικής ΜακεδονίαςΕνεργοί Νέοι ΟΕΝΕΦ – Active Youths OENEF διοργάνωσε εκδήλωση κατά την οποία μετέδωσε ζωντανά την ετήσια ομιλία της Προέδρου της Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

📌Το Europe Direct Western Macedonia – Δυτικής ΜακεδονίαςΕνεργοί Νέοι ΟΕΝΕΦ – Active Youths OENEF διοργάνωσε εκδήλωση κατά την οποία μετέδωσε ζωντανά την ετήσια ομιλία της Προέδρου της Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την κατάσταση της Ένωσης 2023, ενώπιον του Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 10:00, στα γραφεία του Κέντρου.

Οι νέοι και νέες που παρακολούθησαν την προβολή της ομιλίας της Προέδρου είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της ομιλίας αλλά και με το πέρας αυτής να συζητήσουν με τη διαχειριστική ομάδα του Europe Direct Western Macedonia – Δυτικής Μακεδονίας, τα όσα άκουσαν κατά την ομιλία, αλλά και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους αναφορικά με τα πρόσφατα γεγονότα των φυσικών καταστροφών, το πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανταποκριθεί σε αυτά και σε ποιο βαθμό.

❗Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομιλία της Προέδρου ήταν η τελευταία στο πλαίσιο της τρέχουσας νομοθετικής εντολής, πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2024.

Τα κυριότερα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορούν στην προάσπιση της ευρωπαϊκής ειρήνης και στην αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, στην ανάκαμψη των οικονομιών μέσω του σχεδίου ανάκαμψης NextGenerationEU, αλλά και στην επένδυση για την ευημερία της Ευρώπης, τονώνοντας την ενεργειακή μας ανεξαρτησία μέσω του REPowerEU και αντιμετωπίζοντας τον ενεργειακό πόλεμο της Ρωσίας ενάντια στην οικονομία της ΕΕ, επιταχύνοντας παράλληλα την πράσινη μετάβαση. Ακόμη η Πρόεδρος της Επιτροπής έκανε αναφορά στην επισιτιστική κρίση, στις ελλείψεις εργατικού δυναμικού και δεξιοτήτων που αποτελούν εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα της Ένωσης, αλλά και στις πρωτοφανείς ευρωπαϊκές επενδύσεις που έδωσαν μια ώθηση στην οικονομία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας:

https://www.europedirect-oenef.eu/soteu2023/

Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα | Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

#EuropeDirectWesternMacedonia#oenef#activeyouths#EuropeanUnion#SOTEU


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments