Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΒράβευση του Δήμου Φλώρινας στα ΟΤΑ Awards 2019-2023 για το πρόγραμμα «3η...

Βράβευση του Δήμου Φλώρινας στα ΟΤΑ Awards 2019-2023 για το πρόγραμμα «3η e-λικία»

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Βράβευση του Δήμου Φλώρινας στα ΟΤΑ Awards 2019-2023 για το πρόγραμμα «3η e-λικία»

📌 Βράβευση του Δήμου Φλώρινας στα ΟΤΑ Awards 2019-2023 για το πρόγραμμα «3η e-λικία»

🏆 Σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο θα βραβευτεί ο Δήμος Φλώρινας, καθώς η υποψηφιότητά του στα Βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΟΤΑ AWARDS 2019-2023 στην κατηγορία «Ψηφιακή Ενδυνάμωση 3ης Ηλικίας» έλαβε τη μεγαλύτερη βαθμολογία μεταξύ όλων των Δήμων της χώρας.

🏆 Το βραβείο εκ μέρους του Δήμου θα παραλάβει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού κα Σοφία Φουδούλη Τζώτζη, ως αρμόδια Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης που υλοποίησε το πρόγραμμα.

🏆 Σκοπός του προγράμματος «3η e-λικία», το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ήταν η ενδυνάμωση των ψηφιακών ικανοτήτων των ηλικιωμένων. Το πρόγραμμα είχε υποστηρικτικό ρόλο και κατ’ επέκταση εκπαιδευτικό καθώς, μέσω της καθοδήγησης που έλαβαν οι ηλικιωμένοι δημότες, απέκτησαν σταδιακά τις απαιτούμενες δεξιότητες, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται ψηφιακά. Πρόκειται για μια δράση ψηφιακής ενδυνάμωσης ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών, η οποία υλοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο του 2022.

🏆 Μέσω του προγράμματος τα άτομα που συμμετείχαν: εξοικειώθηκαν με τη ψηφιακή συσκευή που κατείχαν (smartphone, tablet, laptop), έμαθαν να επικοινωνούν διαδικτυακά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα (παιδιά, εγγόνια) στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, έγιναν ψηφιακά ανεξάρτητοι πολίτες επιτυγχάνοντας με τη χρήση του διαδικτύου και των ψηφιακών εφαρμογών να διεκπεραιώσουν ηλεκτρονικές αγορές αλλά και ηλεκτρονικές πληρωμές, έμαθαν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα gov.gr και να εξυπηρετούνται αυτόνομα και τέλος, ενισχύθηκε η αυτοπεποίθησή τους όσο αφορά τη χρήση ψηφιακών μέσων και υπηρεσιών.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments