Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΟ Δήμος Αμυνταίου τίμησε τη μνήμη του Οπλαρχηγού Μακεδονομάχου Καπετάν Βαγγέλη και...

Ο Δήμος Αμυνταίου τίμησε τη μνήμη του Οπλαρχηγού Μακεδονομάχου Καπετάν Βαγγέλη και των συμπολεμιστών του

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ο Δήμος Αμυνταίου τίμησε τη μνήμη του Οπλαρχηγού Μακεδονομάχου Καπετάν Βαγγέλη και των συμπολεμιστών του

????Ο Δήμος Αμυνταίου τίμησε τη μνήμη του Οπλαρχηγού Μακεδονομάχου Καπετάν Βαγγέλη και των συμπολεμιστών του

????Ο Δήμος Αμυνταίου και η Κοινότητα Ασπρογείων τίμησαν την Κυριακή 28 Μαΐου, τη μνήμη του υπέρ πίστεως και πατρίδος πεσόντος Οπλαρχηγού Μακεδονομάχου Καπετάν Βαγγέλη και των συμπολεμιστών του.

✅Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η Πάνδημος Δοξολογία στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τοπική Κοινότητα Ασπρογείων, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Πρόεδρο Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Αμυνταίου κ. Νικόλαο Λυπίτκα και κατάθεση Στεφάνων στο άγαλμα του Καπετάν Βαγγέλη στην είσοδο του χωριού.

✅Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης , ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, ,ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ασπρογείων κ. Βασίλης Σταυρίδης, Εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Εθνικής Οργάνωσης Μακεδονομάχων Αμυνταίου ‘’Ο Παύλος Μελάς’’ καθώς και Εκπρόσωποι των Απογόνων Μακεδονομάχων Ασπρογείων.

✅Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Ακολούθησε δεξίωση στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Ασπρογείων.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments