Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκλογές 2023Ορμώμενη από ερεθίσματα της καθημερινότητας προσπαθώ σε κάθε μου δημόσιο λόγο να...

Ορμώμενη από ερεθίσματα της καθημερινότητας προσπαθώ σε κάθε μου δημόσιο λόγο να μιλήσω και για την αλλαγή των καιρών που ήδη διανύουμε

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ορμώμενη από ερεθίσματα της καθημερινότητας προσπαθώ σε κάθε μου δημόσιο λόγο να μιλήσω και για την αλλαγή των καιρών που ήδη διανύουμε

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (!)

Ορμώμενη από ερεθίσματα της καθημερινότητας προσπαθώ σε κάθε μου δημόσιο λόγο να μιλήσω και για την αλλαγή των καιρών που ήδη διανύουμε:

Τις προάλλες άκουσα τα εξής: «Εσύ είσαι νέα στην πολιτική, δεν είσαι μέσα στο σύστημα, δεν μπορείς να μας βολέψεις», «Εσύ έχεις φύγει στην Αθήνα τι ξέρεις από τη Φλώρινα;», «Ποιο είναι το συμφέρον σου εσένα και ασχολήθηκες τώρα;», «Σιγά το Κολωνάκι…εγώ ήμουν εκεί και ήρθα Φλώρινα».

Αυτά τα ελάχιστα επιχειρήματα έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα διάφοροι πολέμιοι μου -λιγότεροι από την παλάμη του ενός χεριού- εφευρίσκοντας έτσι έναν λόγο που δήθεν δικαιολογεί -κατά την άποψη τους- τον λόγο που θα ψηφίσουν κάποιον άλλον υποψήφιο.

Επιχειρήματα ανάξια αντίκρουσης εν ολίγοις που μου δίνουν την αφορμή να πω τα εξής:

Εγώ δεν ονειρεύτηκα ποτέ μια καθημερινότητα μακριά από την πατρική οικογένεια μου. Δεν ήθελα ποτέ να έχω τηλεφωνική σχέση με τους γονείς μου και τους παιδικούς μου φίλους και να μετράω τις μέρες ή και μήνες για να τους δω.

Συνεπεία όμως της συντεχνιακής πολιτικής των ανωτέρω να ψηφίζουν αδιάκοπα επί πολλές δεκαετίες με λάθος κριτήρια τα λάθος άτομα, κάνοντας κατά την προσφιλή τακτική τους «κολεγίες» με τους εκάστοτε υποψηφίους, σκεπτόμενοι αμιγώς τα προσωπικά οφέλη τους και τίποτα περισσότερο, ήρθα σε μια κρίσιμη ηλικία αντιμέτωπη με όλα τα προβλήματα του του νομού μας που αυτοί άμεσα δημιούργησαν με τον τρόπο που ψήφιζαν, συμπεριλαμβανομένης της ανεργίας και της εν γενει εγκατάλειψης της περιοχής από τους νέους αλλά και από τους ικανούς.

Πέρασα δια πυρός και σιδήρου προκειμένου να καταφέρω σήμερα να αυτοπροσδιορίζομαι και να αυτοαπασχολούμαι στην Πρωτεύουσα της χώρας μεταξύ χιλιάδων άλλων δικηγορικών εταιρειών και αυτόαπασχολούμενων συναδέλφων, να χαίρω της εκτίμησής και του σεβασμού τους -ή και όχι- να ιδιωτεύω σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας και να θριαμβεύω στον τομέα μου.

Εργάστηκα κυριολεκτικά για πολλά χρόνια με εξαντλητικά ωράρια πέραν του 12ωρου και δη καθημερινά προκειμένου να απολαμβάνουν οι εντολείς μου μία δίκαιη δίκη, εργάστηκα τις περισσότερες Κυριακές του χρόνου και πολλά μα πάρα πολλά Σαββατοκύριακα προκειμένου να είμαι κατάλληλα προετοιμασμένη για την επερχόμενη δίκη. Έφυγα νύχτα από γραφεία που αρνήθηκαν να με πληρώσουν ανάλογα ή και καθόλου. Στο ξεκίνημα μου στην ζούγκλα της Αθήνας πέρασα επί μήνες απογοητευμένη από πλείστες συνεντεύξεις ακούγοντας ανεκδιήγητα επιχειρήματα από τους εκάστοτε δικηγόρους για τους λόγους που δήθεν θα έπρεπε να εργαστώ στην εταιρεία τους όπως: «εάν δουλέψεις σε εμάς, τα έξοδα του γραφείου για τις φωτοτυπίες θα στα επιστρέφουμε, μην το έχεις δεδομένο» (!), «ορίστε εδώ έχει μαξιλάρι και κουβέρτα αν χρειαστεί να κοιμηθείς στο γραφείο» (!), «για να σου δώσουμε μισθό 600 ευρώ, θα πρέπει να μας μαζεύεις αποδείξεις να δικαιολογούμε έξοδα» (!), «θα ξεκινήσουμε από χαμηλότερα και αν δω ότι τραβάς sky is the limit» και αυτό το limit δεν ερχόταν ποτέ και ας ένιωθες ότι έχεις «φάει ξύλο» από τις άπειρες ώρες μελέτης, γραψίματος και τρεξίματος.

Ύψωσα το ανάστημα μου και αντιμετώπισα δυναμικά και επιτυχώς κάθε δυσκολία με τη οποία ήρθα αντιμέτωπη και προκαλώ οποιονδήποτε με έχει γνωρίσει να διαψεύσει αυτά που λέω αν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Πλην όμως, συν τω χρόνω και πιστεύοντας πολύ στις δυνάμεις μου και με συνεχή μελέτη πέτυχα την αναγνώριση μου από αυτούς που έπρεπε, απο αυτούς που δεν ενδιαφέρθηκαν για τον τόπο καταγωγής μου αλλά για τις ικανότητες τις οποίες είχα και με εμπιστεύτηκαν τόσο στην εκπροσώπηση των πελατών τους όσο και στην υπεράσπιση υποθέσεων που απασχόλησαν έντονα το πανελλήνιο.

Συνεπώς όλοι αυτοί που αναρωτιούνται πονηρά «τι έχω να κερδίσω σήμερα» απο την συμμετοχή μου στα κοινά εγώ «που ζω στην Αθήνα και τολμώ να θέτω υποψηφιότητα στην Φλώρινα», μάταια ψάχνουν για απάντηση. Είναι οι τελευταίοι που έχουν το δικαίωμα να μου κουνούν το δάκτυλο και δεν θα απολογηθώ κιόλας που στα 34 μου αποφάσισα να φύγω για να καταφέρω παρά τις οποίες αντιξοότητες να είμαι σήμερα εντελώς ανεξάρτητη οικονομικά χωρίς ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να έχω ανελιχθεί επαγγελματικά απο την συμμετοχή μου σε κάποια κομματική παράταξη.

Υπενθυμίζω δε σε όλους αυτούς πως η προσφορά προς το κοινό καλό δεν έχει μόνο μια μορφή και δεν εξαντλείται με την συμμετοχή μας στα κοινά! Ίσα ίσα εκεί η προσφορά πολλές φορές τελειώνει και όπως έχει αποδειχθεί και αποδεικνύεται συνεχώς μέχρι σήμερα με την συμμετοχή μας στα κοινά συνήθως ξεκινά μια σχέση λαγνείας προς την «θέση».

Εάν λοιπόν οι ψηφοφόροι αυτοί θέλουν να με γνωρίσουν καλύτερα, τους ενημερώνω ότι πέρα από την συμμετοχή μου στα κοινά, έχω αιτηθεί απο την πρώτη στιγμή την συμμετοχή μου στο πρόγραμμα παροχής νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και συμπεριλαμβάνομαι από πάντοτε στον κατάλογο νομικής βοήθειας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (!) προκειμένου να μπορώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και σε αυτούς τους ελάχιστους ανά έτος που θα τύχουν της εκπροσώπησης τους από έμε, οι οποίοι δεν έχουν επαρκή εισοδήματα για να προσλάβουν δικηγόρο της επιλογής τους και μάλιστα διατηρώ με τους εντολείς μου αυτούς μια σχέση εκτίμησης και εμπιστοσύνης -ακόμη και αν πρόκειται για ισοβίτες-. Ειδικεύομαι στα θέματα ενδοοικογενειακής βίας και εν γένει προσπαθώ ποτέ να μην αμελήσω να προσφέρω με όποιον τρόπο μπορώ και στον βαθμό που μπορώ στον συνάνθρωπο μου χωρίς ποτέ να επιβαρύνω ούτε οικονομικά κανέναν δημόσιο οργανισμό, κανένα πρόσωπο δημοσίου δικαίου και γενικά κανέναν άλλον πέρα από τον εαυτό μου.

Διαφέρω δε από όλους τους λοιπούς υποψήφιους μου και χαίρομαι που με κατακρίνουν με αυτόν τον τρόπο ελλείψει επιχειρημάτων, διότι έχω με το μέρος μου όλους αυτούς που υποφέρουν από τις συνήθεις τακτικές των άλλων να βολευτούν τόσο πολύ με την ψήφο τους που εμείς μείναμε χωρίς δουλειά (!). Εγώ έχω με το μέρος μου αυτούς που θέλουν να δουν τον τόπο τους να ακμάζει και συνεπώς ταυτίζονται με εμένα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Τους αφήνει δε παγερά αδιάφορους το γεγονός ότι δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά σε άλλη πόλη και μη σου πω ότι το εκτιμούν κιόλας και έχουν καταλάβει ακριβώς για ποιον λόγο, μεταξύ τόσων αξιόλογων εν δυνάμει υποψηφίων προτάθηκε εις εμέ από τον Πρωθυπουργό της χώρας να εκπροσωπήσω τον τόπο μου στις επερχόμενες εκλογές και δη για όσους δεν το γνωρίζουν μου προτάθηκε για δεύτερη τετραετία.

Αυτή είναι η δεύτερη και ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά που αναφέρομαι στο ζήτημα του τόπου απασχόλησης μου που δήθεν απασχόλησε τους επικριτές μου, δηλώνοντας τους πως εγώ δεν είμαι το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι βαθύτερο και έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Ο κόσμος άλλαξε, το ίδιο και οι ψηφοφόροι και θα το αντιληφθούν λίαν συντόμως με το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαίου.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments