Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΑθλητισμός«Ο Βασιλιάς επέστρεψε στο Θρόνο του!»

«Ο Βασιλιάς επέστρεψε στο Θρόνο του!»

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

«Ο Βασιλιάς επέστρεψε στο Θρόνο του!»

Πρωταθλήτρια Ομάδα Ελλάδας για το 2023 ανακηρύχτηκε η Ομάδα Ανδρών Ξίφους Μονομαχίας του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη το περασμένο 3ήμερο στο ΟΑΚΑ.

​Οι: Νικόλας Τσώκας, Άγγελος Ρασπόπτσης, Φίλιππος Χατζητύπης και Σωτήρης Ζαχαρόπουλος κατέκτησαν την 1η θέση και το Χρυσό Μετάλλιο ανάμεσα σε 17 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

​Αναλυτικότερα κέρδισαν με τη σειρά τον Ξιφομάχο (Θεσσαλονίκη) 45-23, τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης 45-25, το Μαρούσι 45-31 και στο Μεγάλο Τελικό τον Αρίστων Παιανίας 45-31!

​Μετά το Θρίαμβο ο Πρόεδρος του ΟΞΙΦ κος Χρήστος Παυλίδης ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Ομάδας μας στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Συλλόγων Ευρώπης στο Χάιντενχάιμ της Γερμανίας το 2024!

​Ο Βασιλιάς, λοιπόν, μετά το σερί των 3 τίτλων (2018-2019-2020) επέστρεψε στο Θρόνο του και σχεδιάζει την παραμονή του!

​Η Ομάδα των Γυναικών μας (Θώμη Αναστασίου, Νεφέλη Ρασπόπστη και Χαρά Παυλίδου) νίκησαν τη Βικτώρια Αθηνών 45-23 για την 8άδα και έχασαν από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης 30-45 για την 4αδα.

​Στα ατομικά, στους Άνδρες ξεχώρισε ο Νικόλας Τσώκας στην 7η θέση, ο Στέργιος Τσώκας στην 9η και ο Φίλιππος Χατζητύπης στην 11η.

​Να σημειωθεί ότι η ΕΟΞ σχεδίασε και υλοποίησε την αναβάθμιση του θεσμού του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών με ταυτόχρονη διεξαγωγή όλων των όπλων και κατηγοριών με το ΟΑΚΑ να είναι κατάμεστο από κόσμο όλο το 3ήμερο ενώ Χορηγός των Αγώνων ήταν τα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας.

​Την επόμενη εβδομάδα σειρά έχουν οι εφηβικές ομάδες του ΟΞΙΦ (συνολικά 21 άτομα) να δείξουν πόσο αξίζουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Αθήνα.

​Πολλά Συγχαρητήρια!

Από το ΔΣ


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments