Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκπαίδευσηΣχολικοί Πρέσβεις και οι μαθητές της Α΄τάξης του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας επισκέφτηκαν...

Σχολικοί Πρέσβεις και οι μαθητές της Α΄τάξης του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας επισκέφτηκαν το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Την Πέμπτη 06/04/23 οι Σχολικοί Πρέσβεις και οι μαθητές της Α΄τάξης του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας επισκέφτηκαν το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και συζήτηση με τους Σχολικούς Πρέσβεις στο χώρο εκδηλώσεων του Κέντρου, με τον επικεφαλή του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας κο. Κωνσταντίνο Στεργίου και τον επιστημονικό συνεργάτη κο. Άκη Δημητρίου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου και να πληροφορηθούν, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την κλιματική αλλαγή, την απολιγνιτοποίηση και μετάβαση η οποία και αποτελεί σημαντική τομή στον εθνικό ενεργειακό χάρτη. Στην συνέχεια παρακολούθησαν, πρότυπες εφαρμογές των ΑΠΕ, προσομοιώσεις εφαρμογών πράσινου υδρογόνου, ολοκληρωμένα συστήματα φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών, μπαταριών, εκπαιδευτικά ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, σταθμών φόρτισης και ηλεκτροκίνησης.

Η ενδιαφέρουσα επίσκεψη έκλεισε με παιχνίδι, όπου είχαν την ευκαιρία οι μαθητές και οι μαθήτριες να διευρύνουν τις γνώσεις τους, σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Οι γνώσεις για τον προσανατολισμό αυτής της μετάβασης προς τη βιωσιμότητα του πλανήτη είναι ευθύνη όλων. Προκειμένου να αλλάξουμε πορεία θα πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες και συμπεριφορές.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας καθώς και τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας για την ευκαιρία που μας έδωσαν να επισκεφτούμε το Κέντρο.

——–

Συνδεθείτε μαζί μας!

https://linktr.ee/euscham2gelflorinas


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments