Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
Συνεργασία ΔΕΗ - νέο υλικό - myHomeOnline
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΠραγματοποιήθηκε ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO...

Πραγματοποιήθηκε ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas

Ακολουθήστε μας

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,726ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πραγματοποιήθηκε ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas

Την Κυριακή 26/3/2023 σε ένα φανταστικό χώρο στο κολλέγιο Αθηνών και με μια άρτια οργάνωση πραγματοποιήθηκε ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas με την πολυπληθέστερη αποστολή να είναι από το μικρό μας Αμύνταιο. Οι συνολικές ομάδες που προκρίθηκαν από τους Περιφερειακούς διαγωνισμούς και διαγωνίστηκαν στον τελικό ήταν πάνω από 250. Οι ομάδες του Αμυνταίου που έλαβαν μέρος είναι το 1ο ΕΠΑΛ & ΕΚ Αμυνταίου με 2 ομάδες και 20 μαθητές, το ΚΔΑΠ AbebablΩm του Αμυνταίου με 3 ομάδες σε δύο διαφορετικές κατηγορίες και οι RoboHopes του ΑΠΣ Ελπίδες με 2 ομάδες σε δύο διαφορετικές κατηγορίες. Το ΚΔΑΠ Φιλώτα – Μικρά Ταξίδια δεν κατάφερε να στείλει αποστολή στην Αθήνα και θα παρουσιάσει το έργο του διαδικτυακά.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Η Πόλη που Ονειρεύομαι». Οι μαθητές μικροί και μεγάλοι σκέφτηκαν, ονειρεύτηκαν και υλοποίησαν έργα που είχαν σκοπό την καλύτερη λειτουργία της πόλης μας. Οι εντυπώσεις και οι εικόνες όλων των παιδιών από την εκδρομή στην Αθήνα ήταν οι καλύτερες δυνατές και οι υποσχέσεις για του χρόνου ακόμα περισσότερες.

Οι συμμετοχές και οι διακρίσεις που έφεραν οι ομάδες μας αναλυτικά είναι:

Στην κατηγορία των ΕΠΑΛ έλαβαν:

• Η 1η ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ & ΕΚ Αμυνταίου με το έργο «THE NORTH» το ειδικό βραβείο καλύτερου «ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ»

• Η 2η ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ & ΕΚ Αμυνταίου με το έργο «Κούκλα Περσόνα» το ειδικό βραβείο ΜΑΚΕΤΑΣ

Στην μικρή κατηγορία Α – Δ Δημοτικού έλαβαν:

• Η Ομάδα ‘Minnies’ του ΚΔΑΠ AbebablΩm Αμυνταίου το ειδικό βραβείο ΈΞΥΠΝΗΣ ΙΔΕΑΣ

• Η Ομάδα ‘Middies’ του ΚΔΑΠ ΑbebablΩm Αμυνταίου το ειδικό βραβείο ΜΑΚΕΤΑΣ

Στην μεγάλη κατηγορία Γ – ΣΤ Δημοτικού :

H ομάδα RoboHopes του ΑΠΣ Ελπίδες Αμυνταίου και η ομάδα Big Minds του ΚΔΑΠ AbebablΩm Αμυνταίου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έφτασαν μέχρι την προημιτελική φάση του διαγωνισμού.

Στην κατηγορία Regular – Τρίλιζα Γυμνασίου:

Η ομάδα RoboHopes 2 του ΑΠΣ Ελπίδες Αμυνταίου κατέλαβε την 47η θέση.

Όλα τα παιδιά και οι προπονητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και επέστρεψαν στο Αμύνταιο με εικόνες και στιγμές που θα τους μείνουν αξέχαστες.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου θα ακολουθήσει διήμερο φεστιβάλ ρομποτικής για να παρουσιάσουν οι ομάδες τα έργα τους στο κοινό του Αμυνταίου.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια. Την Διευθύντρια του Εργαστηριακού Κέντρου Αμυνταίου κ. Δούκα Βασιλική που ήταν δίπλα μας, την κ. Αλεξία Τερλέκη Alexia Terleki για την πολύτιμη βοήθεια της στην κατασκευή των μακετών των ομάδων του ΕΠΑΛ, την Agapi Chatzi του ΚΔΑΠ AbebablΩm για την άψογη συνεργασία και την οργάνωση της εκδρομής των μικρών ομάδων, τους γονείς και φυσικά τα παιδιά για την εμπιστοσύνη και την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν.

Οι Προπονητές

Ηλιάδης Παύλος

Παπαγιάννης Κων/νος


Smombies: Η επικίνδυνη συνήθεια που έχει γίνει καθημερινότητα

Οι “smombies” είναι οι πεζοί που περπατούν με το βλέμμα κολλημένο στο κινητό, αγνοώντας δρόμους, διαβάσεις και κινδύνους γύρω τους. Ένα φαινόμενο που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η σχέση μας με την οθόνη.

Doomscrolling: Το ατελείωτο σκρολάρισμα στις κακές ειδήσεις που μας εξαντλεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ανοίγουμε το κινητό για λίγα λεπτά και καταλήγουμε να σκρολάρουμε ασταμάτητα σε αρνητικές ειδήσεις. Τι είναι το doomscrolling, γιατί μας αγχώνει και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε.

Νέα τέλη στα ακίνητα από το 2027; Παραδείγματα για τις πιθανές επιβαρύνσεις

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης υπέρ των δήμων και δυνατότητα επιβολής Τέλους Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη.

Εναλλακτική ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη

Η εναλλακτική ψήφος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα φαίνεται στο ψηφοδέλτιο, πότε θα μετρά και τι σημαίνει δεύτερη προσμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος εποχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο επίκεντρο βρίσκονται το 42% + 1 ψήφος, η δεύτερη προσμέτρηση, οι εναλλακτικές ψήφοι και η ηλεκτρονική ψήφος.

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη»: Πώς μία θεωρία της Αρχαίας Ελλάδας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γεωπολιτικής

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη», μία θεωρία που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα πριν από 25 αιώνες, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά τη σημερινή συνάντηση ΗΠΑ και Κίνας.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Ένα βίντεο.Μερικά δάκρυα.Και μετά σιωπή. Όχι γιατί δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό.Αλλά γιατί ειπώθηκε… χωρίς άδεια. Γράφει ο Πέτρος...
lioliou sto rithmo tis limnis polikarpi kastorias
FIESTA VOIO 2026 | Το μεγαλύτερο μουσικό & κατασκηνωτικό φεστιβάλ της βορείου Ελλάδος επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά

Ακολουθήστε μας:

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments

newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments