Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΠραγματοποιήθηκε ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO...

Πραγματοποιήθηκε ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Πραγματοποιήθηκε ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas

Την Κυριακή 26/3/2023 σε ένα φανταστικό χώρο στο κολλέγιο Αθηνών και με μια άρτια οργάνωση πραγματοποιήθηκε ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas με την πολυπληθέστερη αποστολή να είναι από το μικρό μας Αμύνταιο. Οι συνολικές ομάδες που προκρίθηκαν από τους Περιφερειακούς διαγωνισμούς και διαγωνίστηκαν στον τελικό ήταν πάνω από 250. Οι ομάδες του Αμυνταίου που έλαβαν μέρος είναι το 1ο ΕΠΑΛ & ΕΚ Αμυνταίου με 2 ομάδες και 20 μαθητές, το ΚΔΑΠ AbebablΩm του Αμυνταίου με 3 ομάδες σε δύο διαφορετικές κατηγορίες και οι RoboHopes του ΑΠΣ Ελπίδες με 2 ομάδες σε δύο διαφορετικές κατηγορίες. Το ΚΔΑΠ Φιλώτα – Μικρά Ταξίδια δεν κατάφερε να στείλει αποστολή στην Αθήνα και θα παρουσιάσει το έργο του διαδικτυακά.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Η Πόλη που Ονειρεύομαι». Οι μαθητές μικροί και μεγάλοι σκέφτηκαν, ονειρεύτηκαν και υλοποίησαν έργα που είχαν σκοπό την καλύτερη λειτουργία της πόλης μας. Οι εντυπώσεις και οι εικόνες όλων των παιδιών από την εκδρομή στην Αθήνα ήταν οι καλύτερες δυνατές και οι υποσχέσεις για του χρόνου ακόμα περισσότερες.

Οι συμμετοχές και οι διακρίσεις που έφεραν οι ομάδες μας αναλυτικά είναι:

Στην κατηγορία των ΕΠΑΛ έλαβαν:

• Η 1η ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ & ΕΚ Αμυνταίου με το έργο «THE NORTH» το ειδικό βραβείο καλύτερου «ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ»

• Η 2η ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ & ΕΚ Αμυνταίου με το έργο «Κούκλα Περσόνα» το ειδικό βραβείο ΜΑΚΕΤΑΣ

Στην μικρή κατηγορία Α – Δ Δημοτικού έλαβαν:

• Η Ομάδα ‘Minnies’ του ΚΔΑΠ AbebablΩm Αμυνταίου το ειδικό βραβείο ΈΞΥΠΝΗΣ ΙΔΕΑΣ

• Η Ομάδα ‘Middies’ του ΚΔΑΠ ΑbebablΩm Αμυνταίου το ειδικό βραβείο ΜΑΚΕΤΑΣ

Στην μεγάλη κατηγορία Γ – ΣΤ Δημοτικού :

H ομάδα RoboHopes του ΑΠΣ Ελπίδες Αμυνταίου και η ομάδα Big Minds του ΚΔΑΠ AbebablΩm Αμυνταίου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έφτασαν μέχρι την προημιτελική φάση του διαγωνισμού.

Στην κατηγορία Regular – Τρίλιζα Γυμνασίου:

Η ομάδα RoboHopes 2 του ΑΠΣ Ελπίδες Αμυνταίου κατέλαβε την 47η θέση.

Όλα τα παιδιά και οι προπονητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και επέστρεψαν στο Αμύνταιο με εικόνες και στιγμές που θα τους μείνουν αξέχαστες.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου θα ακολουθήσει διήμερο φεστιβάλ ρομποτικής για να παρουσιάσουν οι ομάδες τα έργα τους στο κοινό του Αμυνταίου.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια. Την Διευθύντρια του Εργαστηριακού Κέντρου Αμυνταίου κ. Δούκα Βασιλική που ήταν δίπλα μας, την κ. Αλεξία Τερλέκη Alexia Terleki για την πολύτιμη βοήθεια της στην κατασκευή των μακετών των ομάδων του ΕΠΑΛ, την Agapi Chatzi του ΚΔΑΠ AbebablΩm για την άψογη συνεργασία και την οργάνωση της εκδρομής των μικρών ομάδων, τους γονείς και φυσικά τα παιδιά για την εμπιστοσύνη και την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν.

Οι Προπονητές

Ηλιάδης Παύλος

Παπαγιάννης Κων/νος


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments