Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΣύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Φλώρινας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με...

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Φλώρινας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με στόχο την υποστήριξη παιδιών, οικογενειών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Φλώρινας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με στόχο την υποστήριξη παιδιών, οικογενειών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

✔️ Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλειος Γιαννάκης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023. Οι δυο πλευρές, αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη για την ανάληψη πρωτοβουλιών και τη δημιουργία δράσεων που θα έχουν ως κοινό στόχο την υποστήριξη των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη ή κίνδυνο, δεσμεύθηκαν να καταβάλουν τα μέγιστα για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού, μέσω της σύναψης μίας τελέσφορης συνεργασίας.

✔️ Με αφορμή την επιτυχημένη, από κοινού, υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων πρόληψης για μικρούς και μεγάλους που υλοποιήθηκαν στον Δήμο Φλώρινας την τρέχουσα εβδομάδα, από το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού, στο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλειος Γιαννάκης, επισκέφθηκε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης, «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ» του Οργανισμού, στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκαν διαδικτυακά η κα. Κατερίνα Δαδαμόγια, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης καθώς και ο Πρόεδρος ΔΣ Φλώρινας, κ. Μιχάλης Χάτζιος, υπεγράφη το Σύμφωνο Συνεργασίας, ενώ παράλληλα ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του Πανελλήνιου Επιχειρησιακού Κέντρου του Οργανισμού όπου και λειτουργεί το σύνολο των ιατρικών και επιστημονικών υπηρεσιών.

✔️ Ο Δήμαρχος Φλώρινας, κος Βασίλειος Γιαννάκης, αναφέρθηκε στην ήδη υπάρχουσα και αποτελεσματική συνεργασία του Δήμου με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ συζήτησε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού για τον άμεσο προγραμματισμό των επερχόμενων κοινών δράσεων των δύο πλευρών και δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνεργασία μας, καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό το σύμφωνο που θα υπογράψουμε για τον Δήμο. Άλλωστε οι σκοποί μας είναι ίδιοι: η προστασία των παιδιών, των συμφερόντων τους και των δικαιωμάτων τους. Βλέποντας και το αξιόλογο έργο σας διαπιστώνουμε την αμεσότητα στις παρεμβάσεις σας, γεγονός που αποτελεί βοήθεια για εμάς ώστε να βρισκόμαστε πολύ πιο γρήγορα δίπλα σε ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη».

✔️ Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος, ανέφερε: «Η σημερινή υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας σηματοδοτεί την έναρξη μίας τελέσφορης συνεργασίας και τη θεμελίωση μίας συλλογικής προσπάθειας που θα έχει ως στόχο την ολιστική και εξατομικευμένη υποστήριξη κάθε παιδιού που βρίσκεται σε ανάγκη ή κίνδυνο. Αναγνωρίζουμε τις αποτελεσματικές ενέργειες του Δήμου και τις άμεσες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, με βασικό γνώμονα την υποστήριξη των παιδιών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Είναι σημαντικό να έχουμε καλούς συνεργάτες σε κάθε προσπάθεια που κάνουμε, γιατί διαφορετικά, δεν κάνουμε παρά μόνο ευχές και όχι πράξεις. “Το Χαμόγελο του Παιδιού” θέτει στη διάθεση του Δήμου Φλώρινας το σύνολο των υπηρεσιών του, με σκοπό τη μεγιστοποίηση των προσπαθειών αυτών».

✔️ Πιο αναλυτικά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει, μεταξύ άλλων, στη διάθεση του Δήμου:

• Την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056

• Την Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000

• Την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111

• Την Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους ενήλικες 1017

• Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα), υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ

• Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας

• Τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του Οργανισμού στον τομέα της Εξαφάνισης ανηλίκων (116000 και AMBER ALERT HELLAS) και στον τομέα εξαφάνισης ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο (1017 και Missing Alert Hellas), καθώς και την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής»

• Τις Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά και τα υπερσύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

• Τον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήρι Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, με δυνατότητα αξιοποίησής του και ως όχημα Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων

• Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα του Οργανισμού

• Την υπηρεσία της επιτόπιας παρέμβασης, η οποία απευθύνεται σε παιδιά που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, με σκοπό την προστασία τους και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές.

• Την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας (συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών αλλά και ανδρών) σε συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.

• Την παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους.

• Την πραγματοποίηση διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών σε σχολεία α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο.

✔️ Από την πλευρά του ο Δήμος Φλώρινας αναλαμβάνει:

• Την προβολή της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000, της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111 και της Εθνικής Γραμμής για τους αγνοούμενους ενήλικες 1017 στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.

• Την ενημέρωση όλων των αρμόδιων διευθύνσεών του για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός στους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας, όπως περιγράφονται παραπάνω, με σκοπό τη συνεργασία και αξιοποίησή τους προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους που διαμένουν στο Δήμο.

• Την προβολή των μηνυμάτων Amber και Missing Alert Hellas στο οδικό δίκτυο και σε άλλα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.

• Την ενεργή συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου στα προγράμματα Amber και Missing


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments