Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
Συνεργασία ΔΕΗ - νέο υλικό - myHomeOnline
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΗμερίδα με θέμα τον «Ψηφιακό Εθισμό και Οικογένεια» συνδιοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας...

Ημερίδα με θέμα τον «Ψηφιακό Εθισμό και Οικογένεια» συνδιοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης από κοινού με το Σύλλογο Πολυτέκνων Κοζάνης και

Ακολουθήστε μας

17,773ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

το 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Στην εν λόγω ημερίδα συμμετείχαν ως ομιλήτριες, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Δυτικής Μακεδονίας, Αξιωματικός της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και Κοινωνική Λειτουργός

της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Πολυτέκνων Κοζάνης και το 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης,, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 08 Μαΐου 2025 το πρωί, στην αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης, ημερίδα με θέμα «Ψηφιακός Εθισμός και Οικογένεια», απευθυνόμενη σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πολίτες και εκπροσώπους Τοπικών Φορέων.

Στην εν λόγω ημερίδα συμμετείχαν ως ομιλήτριες:

  • η Αντιπεριφερειάχης Παιδείας και Αθλητισμού Δυτικής Μακεδονίας, Ψυχολόγος, Κοινωνιολόγος MSc Παιδοψυχολογίας, κα. Όλγα Πουταχίδου,
  • η Αξιωματικός της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, Υπαστυνόμος Β΄ κα. Ευανθία Ευαγγέλου και
  • η Κοινωνική Λειτουργός του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης, κα. Παρασκευή Μωραΐτη.

Η ημερίδα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Αστυνομικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, κ. Ηλία ΤΣΙΟΤΣΙΑ, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της, τόνισε ότι «…η ενημέρωση της Κοινωνίας στο μείζον θέμα του Ψηφιακού Εθισμού των νέων είναι υπόθεση όλων μας γι΄ αυτό το λόγο όλοι οι φορείς είναι αναγκαίο να ευαισθητοποιηθούν, ώστε να υπάρξει έγκαιρη αναγνώριση των πτυχών του, με απώτερο σκοπό την πρόληψη και τη διαχείρισή του…».

Ακολούθως, χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Κοζάνης, κ. Κυριάκος Ιωαννίδης και ο Διευθυντής του 2Ου Γυμνασίου Κοζάνης, κ. Νικόλαος Μιχαηλίδης.

Στην εκδήλωση, η οποία συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των μαθητών, εκπαιδευτικών και εκπροσώπων φορέων, παρουσιάστηκαν από τους εισηγητές στατιστικά στοιχεία και παραδείγματα του ψηφιακού εθισμού των νέων αλλά και τις επιπτώσεις που επιφέρουν στη ζωή τους.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των εφήβων για τον εθισμό τους στο διαδίκτυο, καθώς και η αφύπνιση για την έγκαιρη ενεργοποίηση των φορέων κοινωνικοποίησης τους, ήτοι την οικογένεια, το σχολείο και τους φίλους με απώτερο σκοπό την πρόληψη αυτού του φαινομένου. Στο τέλος της εκδήλωσης επιδόθηκαν στις συμμετέχουσες ομιλήτριες αναμνηστικές πλακέτες


Smombies: Η επικίνδυνη συνήθεια που έχει γίνει καθημερινότητα

Οι “smombies” είναι οι πεζοί που περπατούν με το βλέμμα κολλημένο στο κινητό, αγνοώντας δρόμους, διαβάσεις και κινδύνους γύρω τους. Ένα φαινόμενο που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η σχέση μας με την οθόνη.

Doomscrolling: Το ατελείωτο σκρολάρισμα στις κακές ειδήσεις που μας εξαντλεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ανοίγουμε το κινητό για λίγα λεπτά και καταλήγουμε να σκρολάρουμε ασταμάτητα σε αρνητικές ειδήσεις. Τι είναι το doomscrolling, γιατί μας αγχώνει και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε.

Νέα τέλη στα ακίνητα από το 2027; Παραδείγματα για τις πιθανές επιβαρύνσεις

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης υπέρ των δήμων και δυνατότητα επιβολής Τέλους Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη.

Εναλλακτική ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη

Η εναλλακτική ψήφος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα φαίνεται στο ψηφοδέλτιο, πότε θα μετρά και τι σημαίνει δεύτερη προσμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος εποχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο επίκεντρο βρίσκονται το 42% + 1 ψήφος, η δεύτερη προσμέτρηση, οι εναλλακτικές ψήφοι και η ηλεκτρονική ψήφος.

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη»: Πώς μία θεωρία της Αρχαίας Ελλάδας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γεωπολιτικής

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη», μία θεωρία που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα πριν από 25 αιώνες, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά τη σημερινή συνάντηση ΗΠΑ και Κίνας.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Ένα βίντεο.Μερικά δάκρυα.Και μετά σιωπή. Όχι γιατί δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό.Αλλά γιατί ειπώθηκε… χωρίς άδεια. Γράφει ο Πέτρος...
newage luxury wedding invitations
lioliou sto rithmo tis limnis polikarpi kastorias

Ακολουθήστε μας:

17,773ΥποστηρικτέςΚάντε Like
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments

newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments