Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΕξιχνιάσθηκαν -3- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκαν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών κυρίως...

Εξιχνιάσθηκαν -3- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκαν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, για τις οποίες συνελήφθη άμεσα 43χρονος αλλοδαπός

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Εξιχνιάσθηκαν -3- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκαν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, για τις οποίες συνελήφθη άμεσα 43χρονος αλλοδαπός

Η εγκληματική ομάδα αποτελούνταν από τον συλληφθέντα που είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», καθώς και τουλάχιστον ακόμη -2- συνεργών του, τα στοιχεία των οποίων αναζητούνται να ταυτοποιηθούν

Παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά, καταφέρνοντας να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των -8.105- ευρώ, -7- χρυσές λίρες και τιμαλφή, συνολικής αξίας άνω των -5.500- ευρώ.

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Γρεβενών, συνολικά -3- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκαν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίες διαπράχθηκαν χθες (29-05-2024), στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών.

Για τις υποθέσεις αυτέςσυνελήφθη χθες (29-05-2024) τις μεσημβρινές ώρες στην πόλη των Γρεβενών, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση των προαναφερόμενων αστυνομικών, 43χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τουλάχιστον ακόμη δύο (2) συνεργών του, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση από εγκληματική ομάδα και τη παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, κατά περίπτωση.

Στο πλαίσιο της δράσης της εγκληματικής ομάδας, άγνωστα άτομα πραγματοποίησαν πλήθος τηλεφωνικών κλήσεων σε ανυποψίαστους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών και ανέφεραν ψευδώς σε αυτούς ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν μεγάλο χρηματικό ποσό και τιμαλφή, θέτοντας υποτιθέμενο ζήτημα άμεσου κινδύνου ακρωτηριασμού του σε περίπτωση μη καταβολής τους. Οι ανωτέρω πολίτες αντιλαμβανόμενοι την σε βάρος τους απόπειρα εξαπάτησης, δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις αυτών και ενημέρωσαν τις Αστυνομικές Αρχές.

Συνεχιζόμενης της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι, με πανομοιότυπο τρόπο, κατάφεραν να εξαπατήσουν  χθες (29-05-2024) πρωινές ώρεςδύο ημεδαπές, ηλικίας 84 και 86 ετών και έναν ημεδαπό, ηλικίας 85ετών, στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών, από τους οποίους απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό άνω των -8.000- ευρώ περίπου, -7- χρυσές λίρες, συνολικής αξίας -4.200- ευρώ περίπου, καθώς και χρυσαφικά αξίας περίπου -1.500- ευρώ.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των -8.105- ευρώ,
  • -20- δολάρια Καναδά,
  • -130- δολάρια ΗΠΑ,
  • -7- χρυσές λίρες,
  • τιμαλφή και κοσμήματα,
  • -2- μαχαίρια,
  • -1- κινητό τηλέφωνο,
  • -1- κάρτα sim,
  • -1- σημειωματάριο και
  • -1- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

Τα κατασχεθέντα χρήματα και τιμαλφή, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 43χρονου, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments