Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
changer z φράγμα περδίκκα , Εορδαίας
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΤο Σχέδιο Αλληλεγγύης FloCultur - Πολιτιστικές Διαδρομές του ΟΕΝΕΦ για παιδιά Δημοτικού...

Το Σχέδιο Αλληλεγγύης FloCultur – Πολιτιστικές Διαδρομές του ΟΕΝΕΦ για παιδιά Δημοτικού ξενικά τις δράσεις του – Κάντε τώρα εγγραφή στον Α’ Κύκλο!

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Το Σχέδιο Αλληλεγγύης FloCultur – Πολιτιστικές Διαδρομές του ΟΕΝΕΦ για παιδιά Δημοτικού ξενικά τις δράσεις του – Κάντε τώρα εγγραφή στον Α’ Κύκλο!

Το Σχέδιο “FloCultuR” για παιδιά Δημοτικού ξεκινάει και σας καλεί να γνωρίσετε την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας! Το Σχέδιο Αλληλεγγύης “FloCultuR” αποτελεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σχέδιο, που έχει ως στόχο να εξοικειώσει παιδιά ηλικίας 6-11 ετών,  με την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, τα μνημεία και μουσεία της πόλης της Φλώρινας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας. Ο Α’ Κύκλος του Σχεδίου θα ξεκινήσει τον Ιούνιο, θα διαρκέσει μέχρι και τον Σεπτέμβρη και θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 8 ετών

Σκοπός των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι η πνευματική καλλιέργεια των παιδιών και η απόκτηση βιωματικών εμπειριών εκτός σχολικών αιθουσών, μέσω διαδικασιών μη τυπικής μάθησης και δημιουργικού παιχνιδιού. Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργούμε προϋποθέσεις ανάπτυξης πολιτιστικών και τοπικών δράσεων και πρωτοβουλιών που συμπεριλαμβάνουν εικαστικά εργαστήρια και workshops, πολιτιστικές διαδρομές και εκπαιδευτικές επισκέψεις στα μουσεία της πόλης για τους μικρούς μας φίλους που επιθυμούν να “αποδράσουν” από την καθημερινότητα και να γνωρίσουν την ιστορία και κληρονομιά του τόπου τους.

Το πρόγραμμα για τον Ιούνιο έχει ως εξής:

Σάββατο 1 Ιουνίου και ώρα 10:30 – 12:00: Δραστηριότητες και παιχνίδια γνωριμίας καθώς και μια προεργασία για την επόμενη συνάντηση της ομάδας και την επίσκεψη μας στη Καστοριά.

Κυριακή 2 Ιουνίου και ώρα 8:30 με 15:00: Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καστοριά. Νεολιθικός Λιμναίος Οικισμός  στο Δισπηλιό και Ενυδρείο Καστοριάς. Απαραίτητη η συνοδεία των παιδιών από έναν γονέα/κηδεμόνα. Για το αναλυτικότερο πρόγραμμα της Καστοριάς θα ενημερωθείτε το Σάββατο 1 Ιουνίου στον χώρο του Ομίλου Ενεργών Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ).

Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα 12:00 – 13:00: Καλλιτεχνικό εργαστήρι με τίτλο: “Κατασκευάζοντας με πρώτες ύλες”. Εμπνευσμένο από την προηγούμενη συνάντηση της Ομάδας στη Καστοριά, τα παιδιά θα κατασκευάσουν, θα δημιουργήσουν και θα παίξουν στο χώρο του ΟΕΝΕΦ (7ης Νοεμβρίου 9, Φλώρινα).

Η συμμετοχή των παιδιών είναι ΔΩΡΕΑΝ, με προϋπόθεση ο γονέας ή κηδεμόνας του παιδιού να είναι εγγεγραμμένο μέλος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (μπορείτε να κάνετε δια ζώσης ή διαδικτυακά την εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο). Επιπλέον, τα εισιτήρια για την μετακίνηση και την επίσκεψη στα Μουσεία καλύπτονται από το Σχέδιο. Η παρουσία του παιδιού κρίνεται υποχρεωτική και στις 3 δράσεις του μήνα. Αν για κάποιο λόγο το παιδί δεν μπορέσει να έρθει σε ένα από αυτά, παρακαλείστε να ενημερώσετε την Ομάδα του ΟΕΝΕΦ!

Κάντε την αίτηση σας εδώ:

https://forms.gle/NZTQjSUNhs1yTXkf8

Το Σχέδιο Αλληλεγγύης με τίτλο: «Πολιτιστικές διαδρομές Φλώρινας» (FloCultuR) αποτελεί ένα Έργο που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και έχει ως φορέα υποστήριξης το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και φορέα υλοποίησης τον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ).

Μείνετε Συντονισμένοι! Follow us on Social Media:

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

https://shorturl.at/lyOR3

Οι Νέοι Μπροστά!


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations
CILIA KARTALI, PAPAZO & LEO

Most Popular

Άγιος Διονύσιος Κορησός Πολιτιστικές εκδηλώσεις 2024

Recent Comments