Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΠεριφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συζητήθηκε η πρόσκληση για το πρόγραμμα των νέων αγροτών.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συζητήθηκε η πρόσκληση για το πρόγραμμα των νέων αγροτών.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συζητήθηκε η πρόσκληση για το πρόγραμμα των νέων αγροτών.

Άτυπη διαβούλευση με αφορμή τη νέα πρόσκληση για το πρόγραμμα των νέων αγροτών που αναμένεται να προκηρυχθεί το φθινόπωρο του 2024 πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη  Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλη Χαρούμενου, της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Παρασκευής Λιόλιου και εκπροσώπους φορέων του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης συζητήθηκε η κατάταξη των καλλιεργειών και των εκτροφών που αποτελούν τομείς προτεραιότητας για τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και το βαθμολογικό κριτήριο σύμφωνα με το οποίο αξιολογείται και μοριοδοτείται η δραστηριοποίηση σε κλάδους που αναδεικνύονται σε κάθε Περιφέρεια.

Στόχος είναι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα με νέους αγρότες  οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στην καινοτομία, επενδύοντας σε μια νέα μορφή αγροτικής παραγωγής.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει αποδείξει εμπράκτως πως βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει προοπτική  στον πρωτογενή τομέα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments