Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΟ Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης στην επετειακή εκδήλωση για τα 100...

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης στην επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης στην επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

«Ο κ. Στασινός μετεξέλιξε το ΤΕΕ από έναν σύμβουλο της Πολιτείας σε ισότιμο συνομιλητή» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης στον χαιρετισμό του κατά την επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Ο κ. Αμανατίδης μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το ΤΕΕ επισημαίνοντας πως:

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και πίνακας

«Υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια από το ΤΕΕ για την παραγωγή χρήσιμου έργου, το οποίο ήταν χρήσιμο πρώτον για να διευρύνει τις δραστηριότητες των μηχανικών αλλά κυρίως για να βελτιώσει τις συνθήκες παραγωγής αναπτυξιακού έργου στη χώρα. Ό,τι έχει προωθηθεί τα τελευταία χρόνια βοηθάει, επιταχύνει κάνει πιο επαγγελματική τη λειτουργία των Μηχανικών επομένως αναβαθμίζει τον ρόλο τους στην τοπική ανάπτυξη.

Το αντικείμενο των μηχανικών τα τελευταία χρόνια συνεχώς διευρύνεται και βοηθάει στην κινητοποίηση πόρων της οικονομίας, της κοινωνίας και επομένως στην διεύρυνση ευκαιριών απασχόλησης, έτσι δημιουργούνται ευκαιρίες συγκράτησης των νέων μηχανικών στην περιοχή μας».

Όσον αφορά στα ζητήματα της απολιγνιτοποίησης ο κ. Αμανατίδης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΤΕΕ τόνισε πως «χωρίς τη συμβολή σας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Όταν συζητούμε για ανάπτυξη ξεκινάμε από τους μηχανικούς. Αυτή είναι μία πραγματικότητα, πρέπει να την αποδεχθούμε. Επίσης πρέπει να δείξουμε ότι αισθανόμαστε αυτό που είστε. Αναπόσπαστο κομμάτι της μετεξέλιξης στην περιοχή μας και δεν μπορώ να αντιληφθώ άλλο τρόπο από την μετεξέλιξη και των αμοιβών των μηχανικών στο Δημόσιο. Θέλουμε τον μηχανικό δίπλα στα δημόσια έργα και ταυτόχρονα τον θέλουμε με μισθούς τέτοιους που τον αφήνουμε να αλληθωρίζει. Αυτό είναι μια προσφορά όχι μόνο στους μηχανικούς, αλλά μια προσφορά στην περιφερειακή ανάπτυξη.»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας / Region of Western Macedonia


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments