Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
Συνεργασία ΔΕΗ - νέο υλικό - myHomeOnline
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΣυνάντηση εργασίας μεταξύ του  Προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων  Μιλτιάδη...

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του  Προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων  Μιλτιάδη Καρακουλάκη και  του Γενικού Γραμματέα Χρήστου Αθανασιάδη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη.

Ακολουθήστε μας

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,726ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024,  στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μεταξύ του  Προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων  Μιλτιάδη Καρακουλάκη και  του Γενικού Γραμματέα Χρήστου Αθανασιάδη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη. Στη συνάντηση   συμμετείχε και η επιστημονική συνεργάτιδα του Συνδέσμου-κτηνίατρος Ζωή Θώμου.

Τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν βαρύνουσας σημασίας για τον κλάδο.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τη σημαντικότητα του κλάδου της εκτροφής και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο κοινωνικοοικονομικό ανάγλυφο της πολύπαθης Δυτικής Μακεδονίας και την ανάγκη της συνεχόμενης πολιτικής στήριξης στα κέντρα λήψης αποφάσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Βρυξέλλες.

Επίσης παρουσιάστηκε στον Περιφερειάρχη το «Πρωτόκολλο Ευζωίας» που σχεδιάζει ο Σύνδεσμος  για τα ελληνικά εκτροφεία και αναζητήθηκαν οι πόροι χρηματοδότησης από την Περιφέρεια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και τον τρόπο συμμετοχής της πρωτογενούς παραγωγής, όπως επίσης και στα σχέδια βελτίωσης όπου είναι αναγκαίο  να προβλεφθεί ως προτεραιότητα η εκτροφή βιζόν για την Περιφέρεια.

Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη σχετικά με τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας στον πρωτογενή τομέα και στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα που απασχολούν τους εκτροφείς.

Επίσης υπήρξε ενημέρωση  για την εξέλιξη του προγράμματος της αγροτικής οδοποιίας το οποίο είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και για τα προγράμματα φωτοβολταϊκών που σχεδιάζονται για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη, για την αμέριστη στήριξή του, τόσο κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας, όσο και από τη νέα του θέση. 


Smombies: Η επικίνδυνη συνήθεια που έχει γίνει καθημερινότητα

Οι “smombies” είναι οι πεζοί που περπατούν με το βλέμμα κολλημένο στο κινητό, αγνοώντας δρόμους, διαβάσεις και κινδύνους γύρω τους. Ένα φαινόμενο που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η σχέση μας με την οθόνη.

Doomscrolling: Το ατελείωτο σκρολάρισμα στις κακές ειδήσεις που μας εξαντλεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ανοίγουμε το κινητό για λίγα λεπτά και καταλήγουμε να σκρολάρουμε ασταμάτητα σε αρνητικές ειδήσεις. Τι είναι το doomscrolling, γιατί μας αγχώνει και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε.

Νέα τέλη στα ακίνητα από το 2027; Παραδείγματα για τις πιθανές επιβαρύνσεις

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης υπέρ των δήμων και δυνατότητα επιβολής Τέλους Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη.

Εναλλακτική ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη

Η εναλλακτική ψήφος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα φαίνεται στο ψηφοδέλτιο, πότε θα μετρά και τι σημαίνει δεύτερη προσμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος εποχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο επίκεντρο βρίσκονται το 42% + 1 ψήφος, η δεύτερη προσμέτρηση, οι εναλλακτικές ψήφοι και η ηλεκτρονική ψήφος.

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη»: Πώς μία θεωρία της Αρχαίας Ελλάδας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γεωπολιτικής

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη», μία θεωρία που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα πριν από 25 αιώνες, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά τη σημερινή συνάντηση ΗΠΑ και Κίνας.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Ένα βίντεο.Μερικά δάκρυα.Και μετά σιωπή. Όχι γιατί δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό.Αλλά γιατί ειπώθηκε… χωρίς άδεια. Γράφει ο Πέτρος...
lioliou sto rithmo tis limnis polikarpi kastorias
FIESTA VOIO 2026 | Το μεγαλύτερο μουσικό & κατασκηνωτικό φεστιβάλ της βορείου Ελλάδος επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά

Ακολουθήστε μας:

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments

newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments