Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΣυνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας υπό την Προεδρία της Μαρίας Αντωνίου

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας υπό την Προεδρία της Μαρίας Αντωνίου

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας υπό την Προεδρία της Μαρίας Αντωνίου

Υπό την Προεδρία της Μαρίας Αντωνίου συνεδρίασε στην Αθήνα η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για την Ισότητα, τη Νεολαία και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με θέμα ημερήσιας διάταξης “Γυναικεία Επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις και Ευκαιρίες”, όπου η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κ. Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα παρουσίασε το έργο που έχει επιτελέσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από το 2019 μέχρι σήμερα, καθώς και τον πολιτικό σχεδιασμό για την τρέχουσα κυβερνητική περίοδο αναφορικά με την ενίσχυση και την προώθηση της επιχειρηματικότητας των γυναικών στην Ελλάδα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, επίσης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΕΑ Νάντια Σταυρογιάννη καθώς και μέλη της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η κ. Ελένη Πετρά, Επιστημονική Συνεργάτης και Project Manager στη Μονάδα Καινοτομίας του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», η κ. Λίνα Τσαλταμπάση, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (Σ.Ε.Γ.Ε.) και η κ. Αργυρώ Κουτσουράδη, Γεωπόνος – Ιδρύτρια της Εταιρείας «Myrovolos Organics», οι οποίες μετέφεραν την πολύτιμη εμπειρία τους ως γυναίκες- επιχειρηματίες και τον τρόπο με τον οποίο οι προκλήσεις μπορούν να μετατραπούν σε ευκαιρίες.

Η Μαρία Αντωνίου τόνισε πως “πεποίθησή μας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι ότι η χώρα μας έχει ένα εξαιρετικό γυναικείο δυναμικό στον επιχειρηματικό τομέα, το οποίο οφείλει να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Για το λόγο αυτό, σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε έμπρακτα πολιτικές οικοδόμησης ενός υγιούς και βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης, με θετικό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία”.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments