Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΟ Δήμος Πρεσπών παρέλαβε Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (AED)

Ο Δήμος Πρεσπών παρέλαβε Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (AED)

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ο Δήμος Πρεσπών παρέλαβε Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (AED)

Ο Δήμος Πρεσπών παρέλαβε πέντε  Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (AED), ενώ προσωπικό από την Ελληνική Αστυνομία, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα και το Δήμο Πρεσπών παρακολούθησε την επίδειξη της λειτουργίας του συγκεκριμένου απινιδωτή. 

Η προμήθεια χρηματοδοτήθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Μακεδονίας και προστίθεται στους τρεις απινιδωτές που έχει ήδη εγκαταστήσει σε σημεία του Δήμου μας η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. 

Τα συστήματα AED θα εγκατασταθούν στρατηγικά σε διάφορους οικισμούς του Δήμου, εξασφαλίζοντας την ταχεία πρόσβαση σε αυτόν τον σωτήριο για τη ζωή εξοπλισμό σε περίπτωση καρδιακών επειγόντων περιστατικών. Οι τοποθεσίες για αυτές τις εγκαταστάσεις έχουν επιλεγεί με βάση την προσβασιμότητά τους και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του μεγαλύτερου αριθμού κατοίκων και επισκεπτών.

Εκτός από την εγκατάσταση αυτών των απινιδωτών, ο Δήμος Πρεσπών σε συνεργασία με το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα θα οργανώσει δράσεις κατάρτισης για την προσφορά πρώτων βοηθειών Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) για κάθε ενδιαφερόμενο. Αυτές οι εκπαιδευτικές συνεδρίες έχουν σχεδιαστεί για να εξοπλίσουν την ομάδα μας με τις απαραίτητες δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση για την αποτελεσματική λειτουργία των AED, εξασφαλίζοντας την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης όταν χρειαστεί.

Η προμήθεια αυτών των συστημάτων AED αποτελεί σημαντικό ορόσημο στις συνεχείς προσπάθειές μας να παρέχουμε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για όλους, δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την υποστήριξη και τη χρηματοδότησή της, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίηση αυτού του έργου που θα συνεισφέρει ουσιαστικά στην ενίσχυση των δυνατοτήτων ιατρικής έκτακτης ανάγκης.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments