Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΟ Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης στις εργασίες της Γενικής...

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ενώσεως Βαλκανικών Επιμελητηρίων

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ενώσεως Βαλκανικών Επιμελητηρίων

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, συμμετείχε στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ενώσεως Βαλκανικών Επιμελητηρίων, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά από πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που ασκεί την προεδρία της Γενικής Συνέλευσης για το 2023.

Χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών, ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι η συμπόρευση των βαλκανικών οικονομιών σε τροχιά διατηρήσιμης και συνεκτικής ανάπτυξης προϋποθέτει την αξιοποίηση του ρόλου και των δυνατοτήτων των Επιμελητηρίων, που εξ ορισμού και αντικειμένου μπορούν να μετατρέψουν την τοπική οικονομική δύναμη σε εθνική, περιφερειακή και ευρωπαϊκή δράση, διατυπώνοντας προτάσεις που ανταποκρίνονται σε τοπικά δεδομένα, ανάγκες και προσδοκίες.

«Το γεγονός ότι σήμερα συζητούμε για ζητήματα αναπτυξιακής προοπτικής είναι η απόδειξη ότι στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων καταγράφεται μια έντονη δημιουργική κινητικότητα. Και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί κοινοί τομείς στους οποίους μπορούμε να αναπτύξουμε συνεργασιμότητα με σκοπό την τόνωση των εμπορικών συναλλαγών μας στη βάση διμερών ή και πολυμερών σχέσεων» σημείωσε στην τοποθέτησή του.

Ο Υφυπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι είναι προς όφελος των κρατών των Βαλκανίων να ανοίξουν νέους εμπορευματικούς δρόμους που να συνδέουν κοινωνίες και οικονομίες. «Οι λαοί της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αξίζουν ευκαιρίες και προοπτικές. Ένα καλύτερο και πιο παραγωγικό μέλλον. Διαθέτουμε την πρώτη ύλη να το πετύχουμε και ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα, αξιοποιώντας από κοινού τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Τα Βαλκάνια δεν παράγουν μόνο εντάσεις, μπορούν να παράξουν και πλούτο, που θα προσφέρει ένα καλύτερο επίπεδο ζωής στους συμπατριώτες μας» τόνισε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του.  


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments