Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΣτις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2023, εκπρόσωποι των οργανισμών που συμμετέχουν στην...

Στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2023, εκπρόσωποι των οργανισμών που συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος συναντήθηκαν στην πόλη Vasto της Ιταλίας

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2023, εκπρόσωποι των οργανισμών που συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος συναντήθηκαν στην πόλη Vasto της Ιταλίας

Στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2023, εκπρόσωποι των οργανισμών που συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος συναντήθηκαν στην πόλη Vasto της Ιταλίας με σκοπό να προσδιορίσουν τα επόμενα βήματα υλοποίησης του έργου. Εκ μέρους της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν η Βικτώρια Παπανικολάου και Ευαγγελή Κατσιώνη, εκπαιδευτικοί στο 1ο ΓΕΛ Γρεβενών.

✅ Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο οργανισμός υποδοχής υποδέχτηκε τους συμμετέχοντες στις εγκαταστάσεις του οργανισμού και παρουσίασε τις δράσεις και τα προγράμματά του που αφορούν στη δια βίου εκπαίδευση και ανάπτυξη κυρίως ψηφιακών δεξιοτήτων νέων – ευάλωτων κοινωνικών και οικονομικών ομάδων.

✅ Επίσης, ο οργανισμός υποδοχής παρουσίασε την πόλη του Vasto και της ευρύτερης περιοχής του Abruzzo – αξιοθέατα, τουρισμός, πολιτισμός στους επισκέπτες.

✅ Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των συμμετεχόντων στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος, όπου συστεγάζονται 5 σχολεία (1500 μαθητές και 150 εκπαιδευτικοί) πραγματοποιήθηκαν τα παρακάτω:

-παρουσίαση των προγραμμάτων σπουδών και των μεθόδων διδασκαλίας (flipped classroom,e-twinning,ψηφιακές εφαρμογές)

– επίσκεψη στους χώρους έκθεσης των μαθητών του καλλιτεχνικού σχολείου (ζωγραφικοί πίνακες, γλυπτά, κοσμήματα), παρακολούθηση μαθήματος ζωγραφικής, ξενάγηση στο εργαστήριο μεταλλοτεχνίας.

– συζήτηση εκπαιδευτικών θεμάτων, ομοιότητες – διαφορές εκπαιδευτικών προγραμμάτων (κατευθύνσεις, συμπερίληψη, παράλληλη στήριξη).

✅ Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με αναλυτική συζήτηση μεταξύ των εταίρων προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα της επόμενης μαθητικής κινητικότητας από τις 5 ως τις 10 Φεβρουαρίου 2023 στο Vasto της Ιταλίας.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments