Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΓρεβενά«Ταξιδεύω Γρεβενά» - Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στο Περιβόλι Γρεβενών

«Ταξιδεύω Γρεβενά» – Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στο Περιβόλι Γρεβενών

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

«Ταξιδεύω Γρεβενά» – Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στο Περιβόλι Γρεβενών

Το δέκατο όγδοο διαδικτυακό βίντεο της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Γρεβενών με τίτλο «Ταξιδεύω Γρεβενά», παρουσιάζει την πανέμορφη Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου, η οποία δεσπόζει λίγο πιο έξω από την κοινότητα Περιβολίου, στη δασώδη περιοχή της Βάλια Κάλντα.

Από τη Μονή σώζεται σήμερα μόνο το Καθολικό, ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το επιβλητικό τοπίο που απλόχερα προσφέρει στον επισκέπτη, ο Εθνικός Δρυμός της Πίνδου.

Υπενθυμίζεται ότι επισκέπτες και δημότες, μπορούν να ενημερωθούν εύκολα και πολύπλευρα για χαρακτηριστικά αξιοθέατα και τοπόσημα του Δήμου μας, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος IT CULTURE (http://roadstoculture.eu/el/), μια συνεργασία του Δήμου Γρεβενών και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γρεβενών, παρέχοντας εμπεριστατωμένες και χρήσιμες πληροφορίες για την πλούσια πολιτισμική και ιστορική μας παράδοση.

Κλείνοντας, διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία «τα δικαιώματα επί των απεικονιζόμενων μνημείων ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ν.4858/2021)».


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments