Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΌχι στην υποβάθμιση σχολείων και άλλων κοινωνικών υποδομών

Όχι στην υποβάθμιση σχολείων και άλλων κοινωνικών υποδομών

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Όχι στην υποβάθμιση σχολείων και άλλων κοινωνικών υποδομών

Η ΑΡΣΥ έχει αναδείξει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ερήμωση της υπαίθρου στη Δυτική Μακεδονία. Η ανεργία , η έλλειψη υποδομών, η αναζήτηση για ένα καλύτερο μέλλον, έχει οδηγήσει πολλές οικογένειες στην εσωτερική μετανάστευση.

Η πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας διώχνει μακριά τους νέους με αποτέλεσμα η ύπαιθρος να μαραζώνει. Το κοινωνικό κράτος είναι για τους κυβερνώντες ένα βαρίδιο που πρέπει να πετάξουν από πάνω τους δίνοντας ταυτόχρονα ευκαιρίες σε ημέτερους να αυξήσουν τα κέρδη τους. Στόχος η Υγεία και η Παιδεία που με στοχευμένες κινήσεις έχουν αποδυναμωθεί. Τα σχολεία και τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα λειτουργούν χάριν στις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών, των γιατρών του ΕΣΥ και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Στην Καστοριά η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στα πλαίσια των περικοπών στον προϋπολογισμό για την εκπαίδευση, εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς από 5/θέσιο σε 4/θέσιο και του Δημοτικού Σχολείου Κολοκυνθούς από 4/θέσιο σε 2/θέσιο.

Για τους κυβερνώντες, τα παιδιά μας κι εμείς είμαστε μόνο αριθμοί. Υποβιβάζουν σχολεία με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών στα τμήματα. Σχολεία με ευαίσθητο μαθητικό δυναμικό όπου απαιτείται εξατομικευμένη προσέγγιση από τον εκπαιδευτικό σε κάθε περίπτωση. Παιδιά που έχουν ειδικές απαιτήσεις στην εκπαίδευση. Παιδιά της υπαίθρου που το σχολείο γι’ αυτά είναι εκτός από μάθηση μια τεράστια ευκαιρία να βρεθούν σε ένα περιβάλλον οργανωμένο, με ερεθίσματα, μέσα στο οποίο θα διαμορφώσουν τις αντιλήψεις τους για τον κόσμο και την θέση τους μέσα σ’ αυτόν.

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών αγωνίζεται για λιγότερα παιδιά στο τμήμα. Η Παιδαγωγική επιστήμη το θεωρεί βασική προϋπόθεση για ποιοτικότερη εκπαίδευση. Εμείς οι εργαζόμενοι, οι γονείς, ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να σταθεί δίπλα στις διεκδικήσεις τους για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο για το μέλλον των παιδιών μας.

Εν’ όψει της αυριανής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς για να γνωμοδοτήσει επί του θέματος, η ΑΡΣΥ δηλώνει πως θα αγωνιστεί μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και την τοπική κοινωνία για να μην υποβιβαστούν τα δύο προαναφερόμενα σχολεία.

Ο τόπος μας έχει ανάγκη να ενισχυθούν οι υποδομές του και όχι να υποβιβάζονται. Τα παιδιά μας αξίζουν καλύτερη εκπαίδευση. Δεν θα υποκύψουμε σε αποφάσεις για μας χωρίς εμάς με γνώμονα τις περικοπές και το λιγότερο κοινωνικό κράτος. Οι ζωές μας αξίζουν περισσότερα, οι ζωές των παιδιών μας είναι ανεκτίμητες.   

Καστοριά 13/11/2023

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments