Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
changer z φράγμα περδίκκα , Εορδαίας
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΣχεδιασμός και σημαντικές πρωτοβουλίες για ενίσχυση των υφιστάμενων Πανεπιστημιακών Τμημάτων και προτάσεις...

Σχεδιασμός και σημαντικές πρωτοβουλίες για ενίσχυση των υφιστάμενων Πανεπιστημιακών Τμημάτων και προτάσεις για νέα με ισχυρές προοπτικές”

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Σχεδιασμός και σημαντικές πρωτοβουλίες για ενίσχυση των υφιστάμενων Πανεπιστημιακών Τμημάτων και προτάσεις για νέα με ισχυρές προοπτικές

Συνέντευξη τύπου, παραχώρησε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης πλέον, τακτικής ενημέρωσης για τρέχοντα θέματα ενδιαφέροντος.

Η Μαρία Αντωνίου, αρχικά αναφέρθηκε στα οφέλη για την Ελλάδα, της σημαντικής επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Κίνα και κατόπιν στις πρόσφατες συναντήσεις που είχε στο Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Εσωτερικών, στην τοποθέτησή της ως Τακτικό Μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και στην ομιλία της που πραγματοποίησε στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο του Νομοσχεδίου για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους.

Για το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με την κατάργηση των πανεπιστημιακών τμημάτων, η Μαρία Αντωνίου σημείωσε πως τα τμήματα αυτά ιδρύθηκαν προεκλογικά εκείνη την περίοδο για ψηφοθηρικούς λόγους, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση.

Σε επαφές που είχε τόσο με τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, όσο και με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη, τονίστηκε ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για ενίσχυση των υφιστάμενων Πανεπιστημιακών Τμημάτων και προτάσεις για νέα, τα οποία θα αποτελούν δυναμικές δεξαμενές φοιτητών και φοιτητριών με ισχυρές προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, που θα πρωταγωνιστήσουν στην εποχή του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού.

Κάτι επίσης σημαντικό όμως είναι και το μείζον θέμα της υλοποίησης της Φοιτητικής Στέγης, το οποίο θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ελκυστικότητα για τα πανεπιστημιακά τμήματα της περιοχής μας, τόνισε η Βουλευτής Καστοριάς.

Τέλος, η Μαρία Αντωνίου, αναφέρθηκε σε τρία ταξίδια που θα πραγματοποιήσει μέσα στο Νοέμβριο, με πρώτο προορισμό τη Νέα Υόρκη, όπου είναι προσκεκλημένη από τον Σύλλογο Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης για να τιμήσει τις εκεί εκδηλώσεις για την 11η Νοεμβρίου. Κατόπιν θα συμμετέχει στην ελληνική αποστολή του ΟΑΣΕ, στο Ερεβάν της Αρμενίας, ενώ σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης της Ευρωβουλευτού κ. Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου στην Καστοριά, θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να εξεταστούν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που τέθηκαν από τους επιχειρηματικούς φορείς της Καστοριάς, στις συναντήσεις που είχαν με τη Μαρία Αντωνίου και την Ευρωβουλευτή.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments