Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
changer z φράγμα περδίκκα , Εορδαίας
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΕπίσκεψη του Γυμνασίου Φιλώτα στο Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΠΕ του ΟΕΝΕΦ στον Φιλώτα.

Επίσκεψη του Γυμνασίου Φιλώτα στο Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΠΕ του ΟΕΝΕΦ στον Φιλώτα.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Επίσκεψη του Γυμνασίου Φιλώτα στο Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΠΕ του ΟΕΝΕΦ στον Φιλώτα

Η διαχειριστική ομάδα του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, υποδέχτηκε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στον Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου, τους μαθητές/τριες και συνοδούς εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Φιλώτα.

Ειδικότερα, οι μαθητές/τριες των τριών τάξεων του Γυμνασίου και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Κέντρο, αλλά και να πληροφορηθούν από τον  youth worker – εθελοντή του ΟΕΝΕΦ Λάζαρο Παπουτζή, σχετικά με τον ορισμό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τις μορφές αυτών, την αποθήκευση ενέργειας, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τις αιτίες αλλά και τις συνέπειες που αυτό επιφέρει στο περιβάλλον. Επιπρόσθετα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της οικονομίας που εκπέμπουν περισσότερα αέρια θερμοκηπίου, τις αιτίες που ευθύνονται για την κλιματική κρίση αλλά και στην πορεία των εκπομπών μέχρι και σήμερα. Τέλος, αναπτύχθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση που αφορούσε στα μέσα, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος προκειμένου να ενστερνιστεί έναν τρόπο ζωής και σκέψης πιο φιλικό προς το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας παράλληλα οικολογικά υλικά.

Στη συνέχεια, προβλήθηκαν εκπαιδευτικά βίντεο που αφορούσαν στην υπερθέρμανση του πλανήτη, στον αντίκτυπό της αλλά και στους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας για τη μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου. Πραγματοποιήθηκε brainstorming σχετικά με τους τρόπους που μπορεί ο άνθρωπος να αποτρέψει την κλιματική κρίση, καθώς και μια εποικοδομητική συζήτηση από την ολομέλεια των μαθητών/τριών σχετικά με τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος.

Μετά την παρουσίαση/εισαγωγή, ακολούθησε περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου από την ομάδα του ΟΕΝΕΦ, όπου οι μαθητές/τριες ανακάλυψαν πρότυπες εφαρμογές των ΑΠΕ, προσομοιώσεις εφαρμογών πράσινου υδρογόνου, ολοκληρωμένα συστήματα οικιακών φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών, μπαταριών, εκπαιδευτικά ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, σταθμών φόρτισης και ηλεκτροκίνησης.

Στο τέλος της επίσκεψης, οι μαθητές/τριες έπαιξαν το διαδικτυακό παιχνίδι Kahoot! απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την πράσινη και δίκαιη μετάβαση και την κλιματική κρίση.

Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή του Γυμνασίου Φιλώτα κ. Γάτα Αντώνη και όλους τους συνοδούς/εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, για τη συνεργασία και τη σημαντική συμβολή τους για την επιτυχή υλοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, αποτελεί αρωγό για ενημέρωση και ανάπτυξη πράσινης κουλτούρας σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα «Δημιουργία Εκπαιδευτικών Δράσεων Πράσινης Ανάπτυξης και Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» έχει ως απώτερο σκοπό την ενημέρωση και Ανάπτυξη Πράσινης κουλτούρας, με στόχο τη νεολαία για τους Δήμους Αμυνταίου, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Πρεσπών αλλά και το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

                                                                                                                                                                     Μείνετε συντονισμένες/οι!

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις μας, τις προσκλήσεις μας και τα νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

https://shorturl.at/lyOR3

Οι Νέοι Μπροστά!

#weareyouthwork #οιΝέοιΜπροστά  #activeyouths #ΣΔΑΜ #ΑΠΕ


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments