Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΕίχα τη χαρά και την τιμή να κάνω την εναρκτήρια εισήγηση στο...

Είχα τη χαρά και την τιμή να κάνω την εναρκτήρια εισήγηση στο 3ο Thessaloniki Metropolitan Summit, που διοργάνωσαν το Economist και το Powergame

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Είχα τη χαρά και την τιμή να κάνω την εναρκτήρια εισήγηση στο 3ο Thessaloniki Metropolitan Summit, που διοργάνωσαν το Economist και το Powergame

#The_Third_Thessaloniki_Metropolitan_Summit

🔵 Σήμερα, είχα τη χαρά και την τιμή να κάνω την εναρκτήρια εισήγηση στο 3ο Thessaloniki Metropolitan Summit, που διοργάνωσαν το Economist και το Powergame.

Ένα συνέδριο με πλούσια ατζέντα, που περιλαμβάνει γεωπολιτικά, ενεργειακά, περιβαλλοντικά, αναπτυξιακά και μεταναστευτικά ζητήματα.

Μία διοργάνωση κύρους, και μία υψηλού επιπέδου πλατφόρμα διαλόγου, που θέτει προβληματισμούς και παράγει προτάσεις και στρατηγικές, στην κατεύθυνση επίκαιρων ζητημάτων.

➡️ Στην τοποθέτησή μου σημείωσα ότι η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί, έτσι κι αλλιώς, ζυμωτήρι διεργασιών, γέφυρα πολιτισμών και πύλη εξωστρέφειας, ιδιαίτερα σήμερα που η κυβέρνηση υλοποιεί εδώ ένα πολυδιάστατο αναπτυξιακό σχέδιο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε εξέλιξη ο παραγωγικός μετασχηματισμός της περιοχής, σε ένα αειφόρο μοντέλο, που περιλαμβάνει την οριστική στροφή στην πράσινη ενέργεια, την κατασκευή μεγάλων συγκοινωνιακών, νοσοκομειακών, λιμενικών, εκπαιδευτικών και άλλων δημόσιων υποδομών, την παραγωγή ποιοτικών και πιστοποιημένων προϊόντων, την διεύρυνση του τουριστικού κύκλου, την ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου.

➡️ Το ίδιο και η χώρα, που πρόσφατα πέτυχε την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, και επιδόσεις ρεκόρ στις εξαγωγές, στον τουρισμό, στις άμεσες νέες επενδύσεις, στη μείωση της ανεργίας.

Με μία κυβέρνηση που βαδίζει αποφασιστικά τον οδικό χάρτη της νέας της θητείας, με την υλοποίηση του 50% των οικονομικών της δεσμεύσεων προς την κοινωνία, στους τρεις πρώτους μήνες και ένα ευρύ σχέδιο μεταρρυθμίσεων.

Η Ελλάδα σήμερα

-διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην Ευρώπη,

-ενισχύει τις συνεργασίες με τους γείτονες της στο μεταναστευτικό, στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και σε θέματα πολιτικής προστασίας.

-διευρύνει τις σχέσεις της με τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης σε όλους τους τομείς

-υπερασπίζεται τις αρχές και τις αξίες του ευρωπαϊκού κεκτημένου και υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των βαλκανικών χωρών.

Διακεκριμένοι ομιλητές, ανάμεσά τους ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, ανέπτυξαν τις πολιτικές που εξασφαλίζουν τη συνέχιση της ανάπτυξης και της προόδου για την χώρα και την κοινωνία.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments