Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαH Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη ΔΕΘ !

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη ΔΕΘ !

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη ΔΕΘ !

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη ΔΕΘ !

Με τον πρόεδρο της ΔΕΘ, κύριο Τάσο Τζήκα, είχαμε τη μεγάλη τιμή να υποδεχθούμε και να συνοδεύσουμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στα περίπτερα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Πυροσβεστικής, της «Akademia», της ΕΛ.ΑΣ. και του ΚΕΘΕΑ, στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, καθώς και στο περίπτερο της τιμώμενης χώρας, της Βουλγαρίας, όπου συναντήθηκε και ξεναγήθηκε από τον ομόλογό της, κύριο Rumen Radev.

Η κυρία Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι η ΔΕΘ, με τις παράλληλες θεματικές της εκδηλώσεις και την αθρόα προσέλευση επαγγελματιών, αποτελεί ιδανική πλατφόρμα επαφών, σύναψης συμφωνιών, διεύρυνσης πεδίων συνεργασίας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και ανάπτυξης συνεργιών.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η συμμετοχή της Βουλγαρίας ως τιμώμενης χώρας, καταδεικνύει τόσο το σύγχρονο και καινοτόμο πρόσωπο του βουλγαρικού ιδιωτικού τομέα, όσο και τη συνεχή αναβάθμιση των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων και του γεωπολιτικού ρόλου των δύο χωρών στην περιοχή.

Τέλος, οι δύο Πρόεδροι επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Βουλγαρίας, το οποίο αντικατοπτρίζει τη φιλία των δύο λαών, αλλά και το κοινό όραμα για ένα μέλλον ασφάλειας και ευημερίας της ευρύτερης περιοχής.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments