Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΔιαπιστευμένο Σχέδιο Κινητικότητας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

Διαπιστευμένο Σχέδιο Κινητικότητας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Διαπιστευμένο Σχέδιο Κινητικότητας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Διαπιστευμένο Σχέδιο Κινητικότητας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

2022-1-EL01-KA121-SCH-000067680

➡️ Θέμα: Συμπεριληπτική Εκπαίδευση και Διαφοροποιημένη Διδασκαλία

➡️ Δραστηριότητα: Courses and training “Managing a diverse classroom: Facing upcoming challenges”

➡️04-09.09.2023, Τενερίφη, Ισπανία

🔸08.09.2023, 5η μέρα επιμόρφωσης – Βιωματική δραστηριότητα Goosechase – Αξιολόγηση επιμόρφωσης

📋“Την 5η και τελευταία μέρα της επιμορφωτικής δραστηριότητας πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα με τη βοήθεια της διαδικτυακής εφαρμογής goosechaseapp, η οποία είναι εμπνευσμένη από το παιχνίδι scavenger hunts (παραλλαγή του παιχνιδιού “Κυνήγι του Θησαυρού”). Η διαδραστική αυτή εφαρμογή είναι διαδικτυακή, αλλά παίζεται στον πραγματικό κόσμο. Οι ομάδες που δημιουργήθηκαν “ξεχύθηκαν” στην πόλη της La Laguna και με τα κινητά ανά χείρας, προκειμένου να ανεβάζουν φωτογραφικό υλικό, αναζήτησαν σε καταστήματα της πόλης στοιχεία διαφορετικότητας και πολυμορφίας. Οι φωτογραφίες αξιολογούνταν άμεσα από τις επιμορφώτριες, μέσα από την εφαρμογή, και γίνονταν αποδεκτές ή απορρίπτονταν. Πίσω στις αίθουσες πραγματοποιήθηκαν:

α. Η αξιολόγηση του “κυνηγιού”: Τα αποτελέσματα ήταν αρκετά ικανοποιητικά, διαπιστώθηκε ωστόσο, ότι κάποιες ομάδες πληθυσμού με ιδιαιτερότητες υποεκπροσωπούνται.

β. Το άνοιγμα του kindness jar και η ανάγνωση των απαντήσεων των συμμετεχόντων/ουσών και

γ. Η αξιολόγηση της επιμορφωτικής δράσης στο σύνολό της: Οι επιμορφούμενοι αξιολόγησαν τον οργανισμό υποδοχής και τις δυο επιμορφώτριες.

Ακολούθησε μια ζεστή εκδήλωση, κατά την οποία δόθηκαν οι βεβαιώσεις συμμετοχής στην επιμορφωτική δραστηριότητα και τραβήχτηκαν πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες.

Η ημέρα συνεχίστηκε με μια περιήγηση στις βόρειες ακτές της Τενερίφης: Επίσκεψη στην όμορφη αποικιακή πόλη La Orotava, χτισμένη στις αρχές του 16ου αιώνα από τους Ισπανούς, με πλούσια κληρονομιά, η οποία φαίνεται στην αρχιτεκτονική και τους κήπους της, επίσκεψη επίσης στην παραλιακή πόλη Bajamar στις νοτιοανατολικές ακτές του νησιού και τέλος επιστροφή στην La Laguna.”

Κείμενο: Χριστίνα Παούνη, εκπαιδευτικός ΠΕ07 – Γερμανικών, Μουσικό Σχολείο Καστοριάς

Η προγραμματισμένη εκπαιδευτική εκδρομή στις 09.09.2023 πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 08.09.2023 έπειτα από συνεννόηση με τον φορέα υποδοχής.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments