Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική Μακεδονία«Ο ρόλος των επιμελητηρίων στη διεθνοποίηση των επιχειρήσεων.»

«Ο ρόλος των επιμελητηρίων στη διεθνοποίηση των επιχειρήσεων.»

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

«Ο ρόλος των επιμελητηρίων στη διεθνοποίηση των επιχειρήσεων.»

Φλώρινα: «Ο ρόλος των επιμελητηρίων στη διεθνοποίηση των επιχειρήσεων.»

Σε μια ενδιαφέρουσα και παραγωγική συζήτηση για την εξωστρέφεια και τη διεθνή παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων είχα την ευκαιρία να συμμετέχω σήμερα στη Φλώρινα, στο πλαίσιο των εργασιών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Στην ημερίδα τιμήθηκαν εμβληματικές επιχειρήσεις που έχουν καταφέρει να αποκτήσουν διεθνή εμβέλεια, ενώ παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές και εργαλεία που μπορούν να δώσουν προοπτικές εξωστρέφειας και σε άλλες επιχειρήσεις του τόπου μας.

Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας προϋποθέτει τον εκσυγχρονισμό και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο ρόλος των επιμελητηρίων και οργανισμών που υποστηρίζουν την επιχειρηματική ανάπτυξη, είναι καθοριστικός, αφού εξοπλίζουν τις επιχειρήσεις με γνώσεις και εργαλεία που τις φέρνουν πιο κοντά στις μεγάλες αγορές.

Η Βόρεια Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και του παραγωγικού της δυναμικού, έχει τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την προσπάθεια, η οποία εμπίπτει στις αρμοδιότητες και στους στόχους του Υφυπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Σε συνεργασία με την επιμελητηριακή και επιχειρηματική κοινότητα θα αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και τα διαθέσιμα μέσα, προκειμένου οι επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας να ενισχυθούν και να αποκτήσουν διεθνή παρουσία.

Συγχαρητήρια στους συνδιοργανωτές και στους συμμετέχοντες για την ενδιαφέρουσα εκδήλωση και ιδιαίτερα στο Επιμελητήριο Φλώρινας και στον δραστήριο πρόεδρό του Σάββα Σαπαλίδη.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments