Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΑθλητισμόςΕσύ ξέρεις πόσα κιλά μπορείς να χάσεις σε 1 μήνα?

Εσύ ξέρεις πόσα κιλά μπορείς να χάσεις σε 1 μήνα?

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Εσύ ξέρεις πόσα κιλά μπορείς να χάσεις σε 1 μήνα?

Εσύ ξέρεις πόσα κιλά μπορείς να χάσεις σε 1 μήνα?

Πόσοι από εσάς με το που ξεκινήσετε ένα διατροφικό πλάνο και Γυμναστική δεν ανυπομονειτε να δείτε γρήγορα αποτελέσματα?

Θέλετε ξαφνικά να πατήσετε ένα μαγικό κουμπί που θα σας βοηθήσει να χάσετε τα κιλά που επιθυμείτε και να δείτε το σώμα σας να αλλάζει.

Είναι φυσιολογικό να χάσεις πολλά κιλα γρήγορα?

Πόσα κιλά είναι δυνατόν να χάσουμε σε 1 μήνα?

Ας ξεκινήσουμε να δούμε τι πρέπει να προσέξουμε:

Το αδυνάτισμα ξεκινά από τη διατροφή.

Η γυμναστική είναι σημαντική για την υγεία σας και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην απώλεια λίπους. Ωστόσο, τελικά η απώλεια λίπους καθορίζεται από το εάν εξασφαλίζετε ή όχι θερμιδικό έλλειμμα. Με άλλα λόγια, οι θερμίδες που προσλαμβάνετε μέσω της διατροφής σας πρέπει να είναι λιγότερες από τις θερμίδες που καίτε. Αυτό σημαίνει ότι αν γυμνάζεστε αλλά δεν προσέχετε τι τρώτε, η άσκηση από μόνη της μπορεί να μην είναι αρκετή για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Ενώ ορισμένες μορφές άσκησης καίνε περισσότερες θερμίδες από άλλες και μερικές μπορεί να προσφέρουν καύση θερμίδων μετά την προπόνηση (afterburn effect), η καλύτερη προπόνηση για κάθε άτομο εξαρτάται από το τι μπορεί να κάνει με συνέπεια. Μπορεί να έχετε την καλύτερη προπόνηση στον κόσμο, αλλά αν την κάνετε μόνο μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, δεν θα έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Αν ο στόχος σας είναι η απώλεια λίπους καλό είναι να γυμνάζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Επομένως, είναι σημαντικό να βρείτε μια μορφή γυμναστικής που πραγματικά σας αρέσει. Ετσι, θα απολαμβάνετε τις προπονήσεις σας, θα είστε συνεπείς σε αυτές και σταδιακά θα γίνουν μέρος του τρόπου ζωής σας.

Πώς να χάσετε βάρος με υγιή τρόπο

Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε να δημιουργήσετε και να εξασκήσετε έναν τρόπο ζωής που ωφελεί ολόκληρη την υγεία σας, και δε λειτουργεί μόνο για την απώλεια βάρους. Η ιδέα είναι να εφαρμόσετε στρατηγικές που μπορείτε να διατηρήσετε μακροπρόθεσμα, και οι οποίες θα σας αφήσουν χώρο για να απολαμβάνετε περιστασιακά αυτά που αγαπάτε. Αυτός ο τρόπος μπορεί να μη σας φτάσει γρήγορα εκεί που θέλετε αλλά θα σας βοηθήσει να το κάνετε σταθερά. Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές:

Εστίαση στη διατροφή: Δημιουργήστε γεύματα πλούσια σε λειτουργικά τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και σπόρους, άπαχη πρωτεΐνη και υγιεινά λιπαρά οξέα. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα θα πρέπει να τα αποφεύγετε και τέλος θα πρέπει να ελέγχετε τις μερίδες σας.

Αποφύγετε να σκέφτεστε με υπερβολές: Κάθε φορά που κόβετε κάτι από τη διατροφή σας εντελώς ή που προσθέτετε αρνητικές σκέψεις γύρω από το φαγητό, τότε οδηγήστε -πολλές φορές- σε υπερφαγικά επεισόδια.

Πιο είναι το ιδανικό βάρος που μπορείς να χάσεις γθα εσένα.

Το ποσό βάρους που μπορείτε να χάσετε σε ένα μήνα διαφέρει για τον καθένα, με βάση την ηλικία, την τρέχουσα διατροφή και τον τρόπο ζωής, τις ορμόνες, τον μεταβολισμό και πολλά άλλα. Ωστόσο, πολλές φορές όταν κάνετε μια διατροφική αλλαγή, οι πρώτες εβδομάδες έχουν πιο γρήγορα αποτελέσματα και οι επόμενες σχετίζονται με αργό αλλά σταθερό ρυθμό.

Από πού πρέπει να ξεκινήσετε

Γενικά, όσο περισσότερα κιλά πρέπει να χάσει κάποιος, τόσο περισσότερα μπορεί να χάσει σε έναν δεδομένο μήνα. Οι περισσότερες οδηγίες συνιστούν απώλεια βάρους μεταξύ 0,5 έως 2,0 κιλά ή 1 έως 2 τοις εκατό του συνολικού σωματικού βάρους την εβδομάδα. Τα άτομα με λιγότερο σωματικό λίπος μπορούν να χάσουν σχεδόν το 1 τοις εκατό του συνολικού σωματικού τους βάρους. Το χρονικό διάστημα στο οποίο θέλετε να χάσετε βάρος μπορεί να επηρεάσει το πόσο βάρος πρέπει να χάσετε σε έναν δεδομένο μήνα. Έτσι, βάση όλων όσων αναφέραμε και για να διατηρήσετε τη συνέπεια θα πρέπει να στοχεύετε σε ένα μεγαλύτερο χρονικό πλαίσιο για λιγότερα κιλά ανά μήνα. Φυσικά σε κάθε περίπτωση πρέπει συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments