Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΠολιτικήΤο Πράσινο Ταμείο στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε

Το Πράσινο Ταμείο στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Το Πράσινο Ταμείο στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε

Το Πράσινο Ταμείο στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε

👉 Γ. Ανδρουλάκης: «Με την ΚΕΔΕ μας ενώνουν ισχυροί δεσμοί και σήμερα τους ενισχύουμε περισσότερο».

➡️ Με συμμετοχή του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου, κ. Γιάννη Ανδρουλάκη και του Διευθυντή, κ. Γεώργιου Πρωτόπαπα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Η ομιλία του κ. Ανδρουλάκη προς τα Μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ κινήθηκε σε τέσσερις άξονες:

🎯 Απολογισμός Συνεργασίας Πράσινου Ταμείου – ΚΕΔΕ (ΣΒΑΚ-ΣΦΗΟ-ΣΑΠ-EΣΣΕΚΚ)

🎯 Επιτελικός Στόχος: Το Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο

🎯 Προγραμματισμός και Νέα Αρχιτεκτονική Συνεργασίας Πράσινου Ταμείου – ΚΕΔΕ

🎯 Συμμετοχή του Πράσινου Ταμείου στην ενίσχυση της Αστικής Ανθεκτικότητας έναντι του Πλημμυρικού Κινδύνου.

👉 Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, δήλωσε τα εξής:

«Προσκαλούμε όλους – και τους 332 Δήμους της χώρας – να αξιοποιήσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που τους παρέχει το Πράσινο Ταμείο. Πρόκειται για προγράμματα που στοχεύουν στην προστασία, ανάδειξη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, στην απόδοση έργων με περιβαλλοντικό αποτύπωμα στους πολίτες και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ο ρόλος του Πράσινου Ταμείου συμβάλλει ιδιαίτερα στην περιφερειακή ανάπτυξη προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Η ένταση της προσπάθειάς μας για τις απαλλοτριώσεις, αποτελεί για τα στελέχη μας και για το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό μας, το επόμενο σταθερό βήμα μετά τα επιχειρησιακά σχέδια για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων (ΕΣΕΚΚ). «Θέλουμε τις απόψεις της ΚΕΔΕ – κορυφαίου θεσμικού οργάνου του πρώτου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης – για την καλύτερη οργάνωση των απαλλοτριώσεων». Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης της ανοιχτής πρόσκλησης για τις αναπλάσεις, ώστε να ενταχθούν περισσότεροι δυνητικά δικαιούχοι και ωφελούμενοι. «Με την ΚΕΔΕ μας ενώνουν ισχυροί δεσμοί και σήμερα τους ενισχύουμε περισσότερο. Αναζητούμε νέους τρόπους για να προχωρήσουμε μπροστά ακόμα πιο εναρμονισμένα και συντονισμένα. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε και τους πιο αδύναμους Δήμους ώστε να αναβαθμιστούν, να προχωρήσουν την πράσινη μετάβαση και να εξασφαλίσουν βιώσιμη ανάπτυξη».

📌 Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Ανδρουλάκη για την παρουσία του στη συνεδρίαση, χαρακτήρισε γόνιμο το διάλογο που ακολούθησε με Δημάρχους – Μέλη του Δ.Σ. και του χάρισε το βιβλίο «Νόμος Περί Συστάσεως των Δήμων». Στην κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους που προηγήθηκε, ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Κυρίζογλου και αναφέρθηκε στην αμοιβαία σχέση φιλίας και εκτίμησης που τους συνδέει εδώ και χρόνια και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές της ΚΕΔΕ.

✅ Σημειώνεται, ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ παρέστησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Ιωάννης Βρούτσης.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments