Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΠολιτικήΔιονύσης Καλαματιανός: Απαιτείται υπεύθυνη στρατηγική και σχέδιο για τα εθνικά μας θέματα

Διονύσης Καλαματιανός: Απαιτείται υπεύθυνη στρατηγική και σχέδιο για τα εθνικά μας θέματα

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Διονύσης Καλαματιανός: Απαιτείται υπεύθυνη στρατηγική και σχέδιο για τα εθνικά μας θέματα

Την ανάγκη ύπαρξης μιας ενεργητικής και αποτελεσματικής εξωτερικής πολιτικής, υπογράμμισε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός. Ειδικότερα και με αφορμή την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, ο Ηλείος Βουλευτής ανέφερε πως «προφανώς, η Τουρκία είναι μια αναθεωρητική και επεκτατική δύναμη. Δεν ξεχνάμε ότι κατέχει τη μισή Κύπρο. Επίσης, δεν ξεχνάμε ότι έχει επέμβει στη Συρία και σε άλλες περιοχές, ενώ υπάρχει και το -ουσιαστικά- ανυπόστατο τουρκολιβυκό σύμφωνο. Συνεχώς διεκδικεί και αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης. Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση πρέπει να υπάρχει, κυρίως στην κατεύθυνση να διατυπώνουμε σταθερά ότι δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα σε σχέση με την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα οποία προασπίζουμε με δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Ξεκάθαρα, μια είναι η διαφορά, η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Είναι δυνατόν να συζητήσουμε για αποστρατικοποιήσεις; Όχι, σε καμία περίπτωση. Την ίδια στιγμή, όμως, προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι έχει απομακρυνθεί εξοπλισμός από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δίχως να έχει αντικατασταθεί με νέο. Το βέβαιο είναι πως δεν πρέπει να λειτουργεί η κυβέρνηση με τη λογική του δεδομένου συμμάχου. Χρειάζεται ενεργοποίηση των συμμαχιών μας. Απαιτείται να έχουμε μια πολύπλευρη, ενεργητική, αποτελεσματική εξωτερική πολιτική και όχι να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Η λογική  του δεδομένου συμμάχου δεν έχει απτά και θετικά αποτελέσματα. Χρειάζεται μια διαφορετική διαχείριση, με στρατηγική και σχέδιο που -δυστυχώς- φαίνεται πως τα τελευταία 4 χρόνια δεν υπάρχει.»

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Σαμαρά, τόνισε πως αυτές αμφισβητούν ανοιχτά τις κυβερνητικές επιλογές σε πολλούς τομείς, όπως στην εξωτερική πολιτική, στο μεταναστευτικό και στο φορολογικό. Παράλληλα, αποκαλύπτουν ξεκάθαρη αμηχανία και διάσταση απόψεων εντός της ΝΔ. 

Μάλιστα, ο Διονύσης Καλαματιανός, όπως επανειλημμένως έχει δηλώσει για την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, αυτή όχι μόνο δεν καταπολεμά αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή, αλλά, φορτώνει με περισσότερα βάρη τον κόσμο της αγοράς. Προφανώς, η κυβέρνηση με το νέο χαράτσι που επιβάλλει στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους και στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, επιδιώκει να κάνει πράξη τις “συστάσεις” Τσακλόγλου για αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού σε όποιον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.  Οδηγεί ουσιαστικά χιλιάδες επαγγελματίες να κλείσουν το μαγαζί ή το γραφείο τους.

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Ηλείος Βουλευτής επισήμανε ότι «δεν είναι ώρα αποχωρήσεων και συγκρούσεων. Αντίθετα, είναι ώρα συγκλίσεων, συζεύξεων και κοινών δράσεων. Αυτό έδειξαν και οι πολίτες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών, εκεί που όπου υπήρξε συνεργασία και σύζευξη δυνάμεων του προοδευτικού χώρου, είχαμε και νικηφόρα αποτελέσματα. Επομένως, οι αποχωρήσεις είναι σε λάθος κατεύθυνση, απέναντι στις προσδοκίες των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών για συνεργασίες και συγκλίσεις. Οι αποχωρίσεις είναι και πρόωρες, καθώς, τώρα είναι η ώρα των συλλογικών αποφάσεων, του προσυνεδριακού διαλόγου και μετέπειτα του συνεδρίου. Η απεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ευρύτατη, από την Αριστερά έως το προοδευτικό Κέντρο. Παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις μας για όλα τα μείζονα ζητήματα, όπως τα εργασιακά, η εξωτερική πολιτική, το κράτος δικαίου, η δημόσια υγεία και παιδεία.»


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments