Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΠολιτικήΠρόσκληση της Μαρίας Αντωνίου στην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη να επισκεφθεί την...

Πρόσκληση της Μαρίας Αντωνίου στην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη να επισκεφθεί την Καστοριά, σε συνάντηση εργασίας που είχαν στην Αθήνα

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Πρόσκληση της Μαρίας Αντωνίου στην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη να επισκεφθεί την Καστοριά, σε συνάντηση εργασίας που είχαν στην Αθήνα

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε στην Αθήνα η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, την Υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη και την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, συνοδευόμενη από το Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη.

Η ατζέντα της συζήτησης επικεντρώθηκε στον τομέα του Τουρισμού, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της πολυεπίπεδης ανάπτυξης που έχει ανάγκη η ακριτική μας περιοχή, η αγαπημένη μας Καστοριά. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην προστιθέμενη αξία του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας,                    ως βασικού οικονομικού παράγοντα, την περαιτέρω ενίσχυση και προώθησή του και την ανάδειξη του τοπόσημου “Καστοριά“. Εστιάσαμε στο σχεδιασμό                       μιας ολοκληρωμένης και στοχευμένης τουριστικής πολιτικής, σαφώς προσανατολισμένης στην προβολή της περιοχής μας και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, που την καθιστούν ελκυστικό τουριστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο, καθώς και στην επιτακτική ανάγκη εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού κέντρου Βιτσίου.

Η Μαρία Αντωνίου δήλωσε:

Η Καστοριά είναι ένα ευλογημένο κομμάτι γης, τοποθετημένο στην άκρη του χάρτη της Ελλάδας με μακρά ιστορία που χρονολογείται από τους προϊστορικούς χρόνους, με ισχυρό το αποτύπωμα της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου, ανεκτίμητη πολιτισμική κληρονομιά, πλούσιο πολιτισμικό απόθεμα, εξαιρετικό φυσικό κάλλος και τοπίο, όπου μπορούν να ευδοκιμήσουν όλες οι μορφές τουρισμού. Γι’ αυτό, με μεγάλη χαρά, προσκάλεσα την Υπουργό Τουρισμού να επισκεφθεί αυτόν τον ανυπέρβλητης ομορφιάς τόπο, την αγαπημένη μας Καστοριά”.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments